ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:15
 

Η νέα γενιά που θέλει και μπορεί

Η 17χρονη Μύρια Ζορπά κέρδισε το βραβείο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Πριν από λίγες ημέρες η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης απένειμε σε ειδική βραδιά το βραβείο δημιουργίας του επετειακού λογοτύπου για τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η απόφοιτος πια του Λυκείου Λινόπετρας Μύρια Ζορπά. Ο διαγωνισμός που προκήρυξε η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, καθώς και σε νέους και νέες (φοιτητές/τριες), ηλικίας μεταξύ δεκαπέντε (15) και είκοσι ενός (21) ετών. Το λογότυπο έπρεπε να αποτελεί μια πρωτότυπη αισθητικά σύνθεση, που να διαμορφώνει, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνει, το υφιστάμενο λογότυπο και να αποτυπώνει με ευκρίνεια τον επετειακό χαρακτήρα των 20 χρόνων της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης. Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου θα εκδώσει ειδικό άλμπουμ με όλες τις προτάσεις που υπέβαλαν οι συμμετέχοντες.

Η Μύρια Ζορπά και οι γονείς της τη βραδιά της βράβευσης.

Η Μύρια Ζορπά ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα κέρδιζε σε αυτό τον διαγωνισμό, όπως μου είπε, «Ποτέ δεν έβλεπα τον εαυτό μου ως γραφίστα και ούτε ήξερα αν ήμουν καλή σε αυτόν τον κλάδο μέχρι που πήρα μέρος στον διαγωνισμό». Ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε στους μαθητές από τον καθηγητή γραφικών τεχνών, «οι συμμαθητές μου δεν θέλησαν να συμμετάσχουν, αλλά εγώ το είδα σαν πρόκληση». Μπορεί η Μύρια να μην ήξερα τι είναι η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και ποιος ο ρόλος της και γι’ αυτό ενημερώθηκε από το διαδίκτυο.
«Στις ιδέες μου προσπαθούσα να συνδυάσω την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Κατακλυζόμουν από ιδέες, και η πρώτη μου ιδέα ήταν αυτή που κέρδισε». Για τη Μύρια όλη η διαδικασία ήταν μια υπέροχη εμπειρία, «όταν έμαθα ότι νίκησα σταμάτησε η καρδιά μου για λίγο και μετά πηδούσα από την χαρά μου. Τη νύχτα της βράβευσης, όταν άκουσα το όνομά μου απλά ένιωθα ασταμάτητη και ότι αυτή είναι μια αρχή». Η Μύρια έφτασε στην τρίτη Λυκείου για να αποφασίσει τον κλάδο σπουδών που θέλει να ακολουθήσει, που είναι η αρχιτεκτονική. «Μου αρέσει να δημιουργώ, όχι μόνο για να σχεδιάζω σπίτια, αλλά για να δημιουργήσω καλύτερες κοινότητες, θέλω να δημιουργήσω ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς να καταστρέφεται το περιβάλλον». Αυτό που της άφησε ο διαγωνισμός πέραν από την ικανοποίηση σε προσωπικό επίπεδο είναι η αίσθηση ότι όλοι μπορούν να κάνουν πολλά και σπουδαία πράγματα « Από αυτόν τον διαγωνισμό συνειδητοποίησα ότι αν ένα απλό σχέδιο κέρδισε τον διαγωνισμό ενός σπουδαίου και σημαντικού οργανισμού τότε ένα μικρό και απλό κορίτσι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο».

Η Μύρια Ζορπά είναι ένας ανθός δημιουργικότητας και πρέπει η Πολιτεία να μάθει να καλλιεργεί περισσότερους τέτοιους καρπούς, γιατί αυτοί φέρνουν κι άλλους.

Η 17χρονη απόφοιτος του Λυκείου Λινόπετρας απέδειξε ότι η νέα γενιά και θέλει και μπορεί να πάει ένα βήμα παρακάτω και ότι το μόνο που χρειάζεται είναι κίνητρα από την Πολιτεία για να δώσει ακόμη περισσότερα. Όσο κοινότυπο και να ακούγεται το μέλλον της χώρας είναι οι νέοι με όραμα. Η Πολιτεία πρέπει να επενδύσει στους νέους του τόπου και να δείξει ότι πιστεύει σε αυτούς. Θα πρέπει η Πολιτεία να φροντίσει να δείχνει την εμπιστοσύνη της σε όσους τώρα ξεκινάνε, για να μπορέσουν να τη συναντήσουν αργότερα ως ώριμοι πολίτες.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση