ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Καταγράφουν ζημιές στους Αγίους Τριμιθίας μετά τον ανεμοστρόβιλο

Επί τόπου συνεργία της Επαρχιακής Διοίκησης για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν τα σπίτια

Newsroom K

Στιγμές τρόμου έζησαν για περίπου δεκαπέντε λεπτά οι κάτοικοι των Αγίων Τριμιθιάς από το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου το απόγευμα της Κυριακής.

Ο ανεμοστρόβιλος που έφτανε τα 200 μέτρα, παρέσυρε ότι έβρισκε μπροστά του. Δέντρα, στέγες, εισόδους σπιτιών, μεταλλικές κατασκευές, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να κρυφτούν σε ντουλάπες και άλλα ασφαλές σημεία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κοινοτάρχης της περιοχής, Γιώργος Ιακώβου, ο ανεμοστρόβιλος έπληξε μια νέα συνοικία στους Αγίους Τριμιθιάς, στην οποία υπάρχουν 40-50 κατοικίες, οι οποίες υπέστησαν ζημιές. Χθες το βράδυ, 10-12 άτομα διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο, ενώ αν χρειαστεί να διανυκτερεύσουν κι άλλες βραδιές μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες στις οικίες τους.

«Υπήρχαν κάτοικοι οι οποίοι δεν ήθελαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο, και προτίμησαν να διανυκτερεύσουν σε οικείους τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιακώβου, προσθέτοντας ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, και ο Έπαρχος Λευκωσίας, Μάριος Παναγίδης.

Λίγο μετά τα μεσάνυκτα, αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αφού ο ανεμοστρόβιλος στο πέρασμά του έκοψε και πάσσαλους της ηλεκτρικής. Συνεργεία της ΑΗΚ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, και εργάζονταν για την αποκατάσταση του προβλήματος. Μετά την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, συνεργείο της κοινότητας επιδιόρθωσε τη βλάβη που δημιουργήθηκε και στην παροχή νερού.

Συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης βρίσκονται ήδη στην περιοχή για καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν τα σπίτια. Σύμφωνα με τον Έπαρχο Λευκωσίας, κ. Μάριο Παναγίδη, υπέστησαν ζημιές 40 κατοικίες στους Αγίους Τριμιθιάς, και 12 στο Παλιομέτοχο. Σε ανακοίνωσή του το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλιομετόχου καλεί τους κατοίκους που υπέστησαν ζημιές να επικοινωνήσουν στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλιομετόχου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση