ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:47
 

Καθυστερούν οι νέες κάμερες στους δρόμους

Για σκοπούς καταγραφής τροχαίων παραβάσεων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν αναμένεται σύντομα η λειτουργία του νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης για σκοπούς καταγραφής τροχαίων παραβάσεων, όπως ενημερώθηκε την Παρασκευή η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεώργιος Προκοπίου είπε ότι συζήτησαν και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους λειτουργούς του υπουργείου Μεταφορών για το θέμα και διαπίστωσαν ότι η Κύπρος βρίσκεται πάρα πολύ πίσω όσον αφορά την εφαρμογή του νέου συστήματος με τις κάμερες. Τώρα, ανέφερε, έχουν τελειώσει οι τεχνικοί όροι και χρειάζεται μια άλλη διαδικασία η οποία θα πάρει το χρόνο της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, πρόσθεσε, οι κάμερες θα είναι 90 σταθερές και 20 κινητές, θα ελέγχουν την ταχύτητα και το κόκκινο και θα φωτογραφίζουν από πίσω. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν κυρίως σε σημεία που είναι επικίνδυνα όσον αφορά θέματα οδικής ασφάλειας και αυτό θα είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Επιτροπή ζήτησε να έρθει ο αρμόδιος Υπουργός σε συνεδρία της Επιτροπής σε ένα μήνα για να ενημερώσει την Επιτροπή, με περισσότερες λεπτομέρειες, στο βαθμό που θα μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει τάχιστα αυτή η διαδικασία αφού είναι θέμα οδικής ασφάλειας και ανθρώπινων ζωών.

«Καθυστερήσαμε πάρα πολύ στο να προχωρήσουμε», είπε. Πρόσθεσε ότι από την ενημέρωσε που είχαν έχει τελειώσει οι διαδικασία ως προς τους τεχνικούς όρους και το κράτος είναι έτοιμο να βγει σε προσφορές.

Είπε επίσης ότι η Επιτροπή αναμένει ενημέρωση για τους όρους των προσφορών και για το πώς θα λειτουργήσει το όλο σύστημα.
Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους εξέφρασε την απογοήτευσή του που η διαδικασία εγκατάστασης των καμερών είναι ακόμα στη διαδικασία για μελέτη.

«Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ, ένα πρόβλημα το οποίο συζητείται εδώ και χρόνια και φαίνεται ότι ούτε τα επόμενα δύο χρόνια με τις διαδικασίες και τους ρυθμούς που ακολουθούνται θα υπάρχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι μελετάται ακόμα ο τρόπος που θα εξελιχθεί η όλη διαδικασία, δηλαδή κατά πόσο θα είναι σε ιδιώτη που θα ανατεθεί ή θα της αναλάβει το δημόσιο, καθώς και ποιος θα τις διαχειρίζεται.

Σημείωσε παράλληλα ότι αυτό το θέμα θα έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, εκφράζοντας λύπη για τις διαδικασίες που ακολουθούνται την ώρα που τα θανατηφόρα αυξάνονται και τα όρια ταχύτητας παραβιάζονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Ξεκίνησε η συγγραφή του πορίσματος για ΣΚΤ

«Aγαπητοί Επίτροποι, να είστε έτοιμοι ή να σας γιουχαϊσουν ή να σας χειροκροτήσουν!»
ΑΚΑ  |  09:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση