ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κορυφώνεται η αεροπορική κίνηση από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Σε πρόσφατη γραπτή ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «ολόκληρος ο μήνας Αύγουστος αποτελεί το μήνα με τις περισσότερες πτήσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κορυφώνεται σήμερα Κυριακή 19 Αυγούστου η αεροπορική κίνηση από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αφού αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 329 πτήσεις.
 
Σε πρόσφατη γραπτή ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «ολόκληρος ο μήνας Αύγουστος αποτελεί το μήνα με τις περισσότερες πτήσεις και τη μεγαλύτερη διακίνηση επιβατών στη διάρκεια του έτους για τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου». 
 
Η ημέρα με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση «θα είναι η 19η Αυγούστου 2018 οπότε αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 329 πτήσεις από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 61 χιλιάδες αεροπορικές θέσεις».
 
Συγκεκριμένα σήμερα κορυφώνεται η επιβατική κίνηση για το αεροδρόμιο Λάρνακας αφού αναμένεται «να πραγματοποιηθούν 253 πτήσεις που αντιστοιχούν σε 47.000 αεροπορικές θέσεις. Για το αεροδρόμιο Πάφου η επιβατική κίνηση κορυφώνεται την Τετάρτη 22  Αυγούστου που αναμένεται να πραγματοποιηθούν 100 πτήσεις που αντιστοιχούν σε 19.000 αεροπορικές θέσεις».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hermes Airports οι περισσότερες πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν και θα γίνουν τον Αύγουστο από και προς την Κύπρο είναι από και προς την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά, τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Τελ Αβίβ. 
 
Εξάλλου με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports εξέφρασε «ικανοποίηση για την πορεία της επιβατικής κίνησης για το 2018 η οποία θεωρείται εξίσου σημαντική με τη περσινή. Συγκεκριμένα, η σημαντική αύξηση των τελευταίων δύο χρόνων μαζί με τα αναμενόμενα αποτελέσματα του 2018 θα δώσουν μια συνολική αύξηση πέραν  του 40%, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να υπάρχει και ουσιαστική αύξηση τους χειμερινούς μήνες». 
 
Πρόσθεσε επίσης  ότι «από τις 11 Ιουλίου όταν εγκαταστάθηκαν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, τα διαδραστικά συστήματα αυτόματου διαβατηριακού ελέγχου BorderXpress μέχρι και χθες Σάββατο 18 Αυγούστου, χρησιμοποιήθηκαν από περίπου 500 χιλιάδες επιβάτες,  επιβεβαιώνοντας ότι είναι μια νέα τεχνολογία που συνεισφέρει ουσιαστικά στη διεκπεραίωση των επιβατών τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις».
 
Ανέφερε ακόμα ότι στο αεροδρόμιο Λάρνακας εγκαταστάθηκαν 44 συστήματα BoarderXpress, εκ των οποίων τα 18 βρίσκονται στις αναχωρήσεις και τα υπόλοιπα 26 στις αφίξεις, ενώ στο  αεροδρόμιο Πάφου, έχουν εγκατασταθεί 30 συστήματα, από τα οποία τα 14 βρίσκονται στις αναχωρήσεις και τα υπόλοιπα 16 στις αφίξεις.

Σημειώνεται πως τα διαδραστικά συστήματα BorderXpress αποτελούν καινοτομία του Vancouver Airport Authority και η εγκατάσταση τους έγινε κατορθωτή χάρη στη συνεργασία μεταξύ ειδικών από το Καναδά και εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Hermes Airports.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση