ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Χριστόδουλος Καϊσής ο Επίτροπος Εποπτείας του ΓεΣΥ

Αρμοδιότητα του να εξετάζει και να αξιολογεί τυχόν παράπονα ή καταγγελίες που θα υποβάλλονται από οποιοδήποτε πρόσωπο

Newsroom K

Τον διορισμό του Χριστόδουλου Καϊσή για τη θέση του Επιτρόπου Εποπτείας για το ΓεΣΥ, ενέκρινε το πρωί της Τετάρτης το Υπουργικό Συμβούλιο, ούτως ώστε να εξετάζει και να αξιολογεί τυχόν παράπονα ή καταγγελίες που θα υποβάλλονται από οποιοδήποτε πρόσωπο, προκειμένου να διασφαλίζεται η πρέπουσα αντιμετώπιση του προβλήματος. Σημειώνεται δε, πως η ημερομηνία έναρξης διορισμού του κ. Καϊσή θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου του 2019.

Αρμοδιότητες

Ο Επίτροπος θα έχει αρμοδιότητα να εξετάζει παράπονα που υποβάλλονται από οποιοδήποτε πρόσωπο και αφορούν σε οποιεσδήποτε πράξεις, παραλείψεις ή αποφάσεις του Οργανισμού και περικλείεται στον περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Τροποποιητικό) Νόμο του 2017.

Επίσης, ο Επίτροπος εξετάζει αυτεπάγγελτα οποιοδήποτε θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορά στην αποτελεσματική εφαρμογή και λειτουργία του Συστήματος και διερευνά, μετά από εντολή του Υπουργικού Συμβουλίου, οποιοδήποτε θέμα αφορά στη λειτουργία και εφαρμογή του Συστήματος.

Επιπρόσθετα το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε, μεταξύ άλλων, για την Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο, αλλά και το πρόγραμμα παιδικής παχυσαρκίας.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, δήλωσε αρχικά ότι το Υπουργικό ενέκρινε την Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο μετά από πρόταση του Υπουργού Υγείας και ανέθεσε στην Εθνική Επιτροπή για τον Καρκίνο να ετοιμάσει σχετικό σχέδιο δράσης σε πέντε βασικούς άξονες Πρόληψης, που αφορούν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση, στην επανένταξη, στην ανακουφιστική ψυχοκοινωνική στήριξη, στην καταγραφή περιστατικών και δημιουργίας αρχείου και στην έρευνα.

Όπως σημείωσε, η στρατηγική μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για το Υπουργείο Υγείας με σκοπό την ανάπτυξη τέτοιων πολιτικών για την ορθολογική αντιμετώπιση του καρκίνου πάνω σε μια ολιστική βάση, με γνώμονα πάντα τον ασθενή.

Παιδική παχυσαρκία

Η κ. Βασιλείου ανέφερε πως επιπλέον εγκρίθηκαν τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Όπως είπε, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εφαρμογή του προγράμματος ‘COSI’ της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, για την επιτήρηση της παιδικής παχυσαρκίας, την υλοποίηση του προγράμματος APPLICATION Εφαρμογή στα κινητά με διατροφικές πληροφορίες και εισηγήσεις προς τα παιδικά κα τους γονείς, την εφαρμογή του προγράμματος ‘Μεσογειακό γεύμα’ στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη των Δημοτικών σχολείων με ενεργό συμμετοχή των παιδιών.

Επίσης, περιλαμβάνει τη συνέχιση και ενίσχυση της προσπάθειας για μείωση στη διαφήμιση τροφίμων προς τα παιδιά, την ενίσχυση του υφιστάμενου προγράμματος της Σχολής Γονέων με τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας και την ενίσχυση και επέκταση από την Προδημοτική μέχρι και τη Μέση Εκπαίδευση, των προγραμμάτων Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X