ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:21
 

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

Χρόνια τώρα καταθέτουν προτάσεις οι οποίες δεν έχουν ληφθεί υπόψη, απαντούν στον ΟΑΥ οι παιδίατροι.

Newsroom K

Αν ετσιθελικά αποφασίσουν οι παιδίατροι ότι δεν θέλουν να συμμετέχουν στο ΓεΣΥ για να το τορπιλίσουν, τότε θα εξευρεθούν άλλοι τρόποι υλοποίησης του σχεδίου, δήλωσε στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του ΡΙΚ ο αναπληρωτής διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, είπε ότι το σημαντικότερο θέμα που θέτουν οι παιδίατροι είναι οι αμοιβές. Έδωσε ως παράδειγμα ότι παιδίατρος με 900 παιδιά στη λίστα ασθενών, θα έχει αμοιβή περίπου 140 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Σε περίπτωση 2.500 ασθενών είπε, η αμοιβή ανεβαίνει σε 345 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η εγγραφή 130 παιδιάτρων στους καταλόγους του ΓεΣΥ θεωρείται ως ικανοποιητικός αριθμός. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΟΑΥ θα προχωρήσει στο σχέδιο Β'.

Απάντηση παιδιάτρων

Χρόνια τώρα καταθέτουν προτάσεις οι οποίες δεν έχουν ληφθεί υπόψη, απαντούν στον ΟΑΥ οι παιδίατροι. Διαφορετικούς υπολογισμούς φαίνεται ότι κάνουν τελικά ως προς τις αμοιβές, γιατροί και Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Ο Μιχάλης Ιασωνίδης δήλωσε εκ μέρους της Παιδιατρικής Εταιρείας ότι ο ΟΑΥ δεν υπολογίζει ανάμεσα σ' άλλα τα λειτουργικά έξοδα των παιδιάτρων.

Ο κ. Ιασωνίδης είπε επίσης ότι θα πέσει το επίπεδο της υγείας στην Κύπρο με τις λύσεις που προτείνονται από τον οργανισμό.


H Oγκολογική Εταιρεία καλεί όλους σε διάλογο

Εν των μεταξύ η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου (Ο.Ε.Κ), ως εκπρόσωπος ειδικότητας τριτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς, το Υπουργείο Υγείας, τον Ο.Α.Υ., τον Π.Ι.Σ. και τον Π.Α.Σ.Ι.Ν, να επανέλθουν σε διάλογο για το ΓεΣΥ με διάθεση αλλαγών και με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεχτών θέσεων, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες του ιατρικού κόσμου.

Η Ο.Ε.Κ συνήλθε σε γενική συνέλευση χθες και ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο επαναβεβαιώνει την υποστήριξη της στην εφαρμογή ενός καθολικού και λειτουργικού Γενικού Σχεδίου Υγείας προς όφελος των ασθενών.

Η εταιρεία αναφέρει πως η εφαρμογή του ΓεΣΥ αποτελεί δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας και των εμπλεκομένων στα θέματα υγείας θεσμών, αλλά ταυτόχρονα τονίζει πως στο προτεινόμενο ΓεΣΥ "υπάρχουν εκκρεμότητες και ασάφειες που αφορούν κυρίως τη δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια και ενδονοσοκομειακή ιατρική φροντίδα, των οποίων η επίλυση παραπέμπεται στο μέλλον".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα μαλιστα!
Πού είναι ο Φόρος Εισοδήματος να τους παραλάβει???? Τόσο απλό......

ΧΓΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Bloomberg: Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Τουρκίας αναμένει το Κογκρέσο

«Ώσπου τον χαϊδεύει ο Ανιστόρητος αυτά θα συμβαίνουν. Λίγο θάρρος ρε Ξανθέ και λύνεται το πρόβλημα..... ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Αντίδραση «υπεξ»: Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ

«Καημένε «υπεξ»! Ακόμη που είσαι!!!»
ΑΚΑ  |  10:11

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Αντιπρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Αντιπρόεδρε και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αν δεν είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε, όπως έκανε μέχρι στιγμής ο μέγας ...»
ΑΚΑ  |  10:08

ΔΝΤ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία

«Είδατε τι παθαίνουμε όταν ο μάγος της οικονομίας εγκαταλείπει το υπουργείο οικονομικών; Μην γελάτε, ...»
Ai Em  |  10:01

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X