ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

«Όχι» στο ΓεΣΥ από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΙΝ αναφέρει πως η Κύπρος χρειάζεται ένα καλά σχεδιασμένο ΓεΣΥ

Newsroom K

«Όχι» σε αυτό το ΓΕΣΥ που απορρυθμίζει την Υγεία, αποφάσισε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων. Σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΙΝ αναφέρει πως η Κύπρος χρειάζεται ένα καλά σχεδιασμένο ΓεΣΥ, που να υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας και να συμβάλει στην εξέλιξη των υπηρεσιών υγείας.

«Οι πρόσφατες αναφορές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για δήθεν επιστροφή των ιδ. Νοσηλευτηρίων σε διαπραγματεύσεις, σχετικά με την ένταξή τους στο ΓεΣΥ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Απηχούν αποκλειστικά μεμονωμένες προσωπικές απόψεις, που σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν τον ΠΑΣΙΝ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Κύπρος χρειάζεται ένα καλά σχεδιασμένο, αποτελεσματικό ΓεΣΥ, που να υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας και να συμβάλλει στην εξέλιξη των υπηρεσιών υγείας.

Υπάρχει όμως μια κρίσιμη προϋπόθεση επιτυχίας του ΓΕΣΥ. Ο σωστός, ορθολογιστικός σχεδιασμός και η διασφάλιση βιώσιμων όρων συμμετοχής των φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Ένα ΓεΣΥ αναποτελσματικό, από σημαντική μεταρρύθμιση, οδηγεί την Υγεία σε μεγάλη απορρύθμιση. Και αυτό πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο καθώς έτσι τελικά πλήτετται η ίδια η κοινωνία.

Οι πρόσφατες αναφορές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για δήθεν επιστροφή των ιδ. Νοσηλευτηρίων σε διαπραγματεύσεις, σχετικά με την ένταξή τους στο ΓεΣΥ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Απηχούν αποκλειστικά μεμονωμένες προσωπικές απόψεις, που σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν τον ΠΑΣΙΝ.

Ο ΠΑΣΙΝ κατ'επανάληψη έχει ζητήσει στοιχεία από τον ΟΑΥ που απαντούν σε εύλογα ερωτήματα των μελών του, ώστε να διασφαλιστεί το μέγιστο διακύβευμα: η συνέχιση της προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Λυπούμαστε να σημειώσουμε πως μέχρι και σήμερα αυτά τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί. Ουσιαστικά ζητείται από τα μέλη του ΠΑΣΙΝ, με τη συμμετοχή τους σε αυτό το ΓεΣΥ, να κάνουν ένα άλμα στο κενό.

Το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας αναγνωρίζει την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν εδώ και δεκαετίες τα ιδ. Νοσηλευτήρια. Γι'αυτό άλλωστε έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών για τις ιατρικές τους υπηρεσίες, την άμεση εξυπηρέτηση και την ανθρώπινη φροντίδα.

Η θέση του ΠΑΣΙΝ είναι πως τα μέλη του δεν εντάσσονται σε ένα ατελές σύστημα υγείας, χωρίς επαρκή μελέτη και τεκμηρίωση, που θα υποβαθμίσει αντί να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, θέτοντας παράλληλα σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους.

Παραμένουμε όμως πάντα ανοικτοί στη συμμετοχή σε διάλογο για ένα άλλο, αποτελεσματικά σχεδιασμένο ΓεΣΥ, που σέβεται τους φορείς υγείας και πάνω απ' όλα την ίδια την κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

O Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος παραμένει προσηλωμένος στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας

«Οχι» από τον ΠΙΣ στο ΓεΣΥ

Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος με ομόφωνη απόφαση, καλεί τους γιατρούς να μην συμμετάσχουν στο προτεινόμενο σχέδιο
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
X