ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:51
 

Υπ. Υγείας: Παράλογη η επίθεση σε Παμπορίδη από γιατρούς

Απαπροσανατολίζει την κοινή γνώμη ο υπουργος Υγείας αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ

Newsroom K

Παράλογη θεωρεί το Υπουργείο Υγείας την επίθεση που δέχεται ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παμπορίδης, από τους οργανωμένους γιατρούς, διευκρινίζοντας ότι δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από αυτό που εξάγγελλε τα τελευταία δυόμιση χρόνια, δηλαδή την αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και την αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις της, με αφορμή τις ευθύνες που επιρρίπτονται από την συντεχνία των Κυβερνητικών Ιατρών στον Υπουργό Υγείας για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια και ιδιαίτερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση, αναφέρει ότι «προφανώς κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι σχεδιασμοί σε σχέση με την αυτονόμηση άρχισαν να ενεργοποιούνται» και ότι «επηρεάζονται τα συμφέροντα τους γι’ αυτό άρχισαν να αντιδρούν».

Αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης

Για «παραπλάνηση, δημιουργία εντυπώσεων και τον αποπροσανατολισμό της Κοινής Γνώμης» από πλευράς Υπουργού Υγείας σε σχέση με τα υπάρχοντα τεράστια προβλήματα που αιωρούνται σαν Δαμόκλεια Σπάθη πάνω από την δημόσια υγειά του τόπου, κάνει λόγο η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει πως ο Υπουργός Υγείας «δεν αρκέστηκε δυστυχώς μόνο στο να παρουσιάσει το έργο του, αλλά για ακόμη μια φορά, χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο γεγονός, για να στρέψει τα πυρά του κατά της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, προσπαθώντας εντέχνως να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την οικτρή, τραγική πραγματικότητα: την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας».

Όπως αναφέρει «αποτελεί αναφαίρετο, συνταγματικό δικαίωμα αλλά και υποχρέωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών να αξιολογεί, κρίνει και αντιδρά σε αποφάσεις του Υπουργού, οι οποίες θίγουν ανεπανόρθωτα και ταυτόχρονα απαξιώνουν το Ιατρικό Λειτούργημα, πλήττοντας την σχέση ιατρού και ασθενή και θέτοντας σε κίνδυνο την λειτουργία των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων».

Προσθέτει ακόμα πως «η ΠΑΣΥΚΙ τολμά και αντιδρά, όπου και όποτε κινδυνεύει η υγειά του Κύπριου πολίτη, με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια, προστατεύοντας το κοινό νοούμενο συμφέρον και δικαιώματα των κυπρίων ασθενών αλλά και των επαγγελματιών υγείας», σημειώνοντας πως είναι τιμή της «να αναγνωρίζεται το γεγονός ότι η ΠΑΣΥΚΙ είναι η μόνη που αντιδρά όταν οι υπόλοιποι στρουθοκαμηλίζουν, κωφεύουν και βωβούν, εξυπηρετώντας προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα».

Συνεχίζει λέγοντας: «Διευκρινίζοντας, δια του λόγου το αληθές, η ΠΑΣΥΚΙ ουδέποτε αντέδρασε στην μετάκληση παιδονευροχειρούργου όπως δραματοποιημένα περιέγραψε ο έντιμος κ. Υπουργός, αλλά αντέδρασε στο να παρουσιάζει ευφάνταστες, ανεδαφικές και εκτός νόμου μεταθέσεις Ελλαδιτών συναδέλφων στα Δημόσια Νοσηλευτήρια».

«Υπενθυμίζει στον εντιμότατο Υπουργό ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι νομοθεσίες και κανονισμοί που διέπουν την απασχόληση στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, όπως επίσης και η διαδικασία αναγνώρισης διαπιστευτηρίων από το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου για την χορήγηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο», αναφέρει.

Παράλληλα, απευθύνει ερώτημα προς τον Υπουργό Υγείας «εάν και εφόσον αυτή η λύση που πρότεινε θεωρείται εφαρμοστέα, γιατί δεν βρέθηκαν ακόμα διαθέσιμοι Εντατικολόγοι από την Ελλάδα να μετατεθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ετοιμάζεται να κλείσει;».

«Οι Ειδικοί Ιατροί», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι οποίοι εξειδικεύτηκαν στην Εντατικολογία μετά από διετή εκπαίδευση στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Λευκωσίας εργάστηκαν χιλιάδες ώρες στην Μονάδα και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο Τομέα Υγείας και όχι το ανάποδο. Όπως τονίζει δεν έχουν υποχρέωση απέναντι στην Υπηρεσία να συνεχίσουν να εργάζονται ως Εντατικολόγοι καθώς καμία τέτοια δέσμευση δεν θα αναληφθεί από πλευράς τους. Παράλληλα αναφέρει ότι πουθενά στο κόσμο, οι Ιατροί που ειδικεύονται και εξειδικεύονται εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, δεν είχαν καμία δεσμευτική υποχρέωση, να συνεχίσουν να εργάζονται στις κλινικές που ασκήθηκαν για την απόκτηση ειδικότητας ή εξειδίκευσης».

Επιπλέον, προσθέτει πως «έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν, εάν θα ασκήσουν την ειδικότητα ή την εξειδίκευση τους και κανένας δεν μπορεί με κατάχρηση εξουσίας και απειλές να τους υποχρεώσει αλλά ούτε και να αμαυρώσει την υπόληψη τους», για να σημειώσει πως «κανένας από τους τρεις ιατρούς δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο εκτάκτων εντατικολόγων, και όλοι προσλήφθηκαν με συμβόλαια βάση της ειδικότητας τους».

Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί, τέλος, τον Υπουργό Υγείας να περάσει από την ΜΕΘ του Γ. Ν. Λευκωσίας, ούτως ώστε, να γνωρίζει τα αισθήματα των ιατρών, που αδυνατούν να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους προς τους ασθενείς και ακολούθως του

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Εγκρίθηκαν τα Συμβούλια των Ημικρατικών

«Στα πιάτα κτυπά πολύ άσχημα το καρίκευμα του συναγερμισμού και του νεποτισμού, και δυσκολεύεσαι να το ...»
Ai Em  |  08:46

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

O Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος παραμένει προσηλωμένος στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας

«Οχι» από τον ΠΙΣ στο ΓεΣΥ

Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος με ομόφωνη απόφαση, καλεί τους γιατρούς να μην συμμετάσχουν στο προτεινόμενο σχέδιο
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
X