ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:03
 

Υποστελέχωση και μεγάλη προσέλευση ασθενών γονατίζουν τα ΤΑΕΠ

Τα προβλήματα και οι λύσεις που πρέπει να δοθούν ενώπιον της επιτροπής υγείας της βουλής

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα πρώτων βοηθειών απασχόλησε τις πρώτες βοήθειες απασχόλησε την σημερινή επιτροπή Υγείας της βουλής. Όπως σημειώθηκε τόσο από πλευράς υπουργείου όσο και από πλευράς των διευθυντών των ΤΑΕΠ ότι το πρόβλημα με τον μεγάλο φόρτο εργασίας έγκειται στο γεγονός ότι το 80% του πληθυσμού που επισκέπτεται τις πρώτες βοήθειες δεν είναι σοβαρά περιστατικά.

Για τον σκοπό αυτό όπως λέχθηκε από πλευράς υπουργείου προχωρεί η συμπλεγματοποίηση κέντρων υγείας για παράταση της ώρας εργασίας τους μέχρι τις 8 το απόγευμα με σκοπό να μειωθεί περαιτέρω το φόρτο εργασίας των ΤΑΕΠ.

Παράλληλα σημειώθηκε από πλευράς γιατρών και νοσηλευτών τα ασθενοφόρα καλούνται το τελευταίο διάστημα σε πολλά περιστατικά που μπορεί να μην είναι επείγοντα, ακόμα και σε μεταφορές ηλικιωμένων από οίκους ευγηρίας στα ΤΑΕΠ.

Όπως τονίστηκε το γεγονός αυτό αλλά και η υποστελέχωση που υπάρχει φέρνουν προβλήματα, καθώς νοσηλευτές που εργάζονται στα ΤΑΕΠ, αναγκάζονται να μεταβαίνουν και με τα πληρώματα ασθενοφόρων για μεταφορά ασθενών. Αυτό όπως τονίστηκε δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα όταν υπάρχουν κρίσιμα περιστατικά τα οποία δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το προσωπικό που είναι βάρδια.

Ασφάλεια από αστυνομία

Μιλώντας στην επιτροπή εκπρόσωπος του αρχηγείου αστυνομίας τόνισε ότι μετά από τα περιστατικά που υπήρξαν με χρήση βίας από ασθενείς εναντίων νοσοκομειακού προσωπικού κυρίως στα ΤΑΕΠ, οι ίδιοι βρίσκονται σε επαφή με το υπουργείο Υγείας για εξεύρεση λύσεων έτσι ώστε να σταματήσουν να παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα. Υπάρχει όπως λέχθηκε η απαραίτητη συνεργασία για λύση αυτών των προβλημάτων.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση