ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υποστελέχωση και μεγάλη προσέλευση ασθενών γονατίζουν τα ΤΑΕΠ

Τα προβλήματα και οι λύσεις που πρέπει να δοθούν ενώπιον της επιτροπής υγείας της βουλής

Του Στέλιου Στυλιανού

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα πρώτων βοηθειών απασχόλησε τις πρώτες βοήθειες απασχόλησε την σημερινή επιτροπή Υγείας της βουλής. Όπως σημειώθηκε τόσο από πλευράς υπουργείου όσο και από πλευράς των διευθυντών των ΤΑΕΠ ότι το πρόβλημα με τον μεγάλο φόρτο εργασίας έγκειται στο γεγονός ότι το 80% του πληθυσμού που επισκέπτεται τις πρώτες βοήθειες δεν είναι σοβαρά περιστατικά.

Για τον σκοπό αυτό όπως λέχθηκε από πλευράς υπουργείου προχωρεί η συμπλεγματοποίηση κέντρων υγείας για παράταση της ώρας εργασίας τους μέχρι τις 8 το απόγευμα με σκοπό να μειωθεί περαιτέρω το φόρτο εργασίας των ΤΑΕΠ.

Παράλληλα σημειώθηκε από πλευράς γιατρών και νοσηλευτών τα ασθενοφόρα καλούνται το τελευταίο διάστημα σε πολλά περιστατικά που μπορεί να μην είναι επείγοντα, ακόμα και σε μεταφορές ηλικιωμένων από οίκους ευγηρίας στα ΤΑΕΠ.

Όπως τονίστηκε το γεγονός αυτό αλλά και η υποστελέχωση που υπάρχει φέρνουν προβλήματα, καθώς νοσηλευτές που εργάζονται στα ΤΑΕΠ, αναγκάζονται να μεταβαίνουν και με τα πληρώματα ασθενοφόρων για μεταφορά ασθενών. Αυτό όπως τονίστηκε δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα όταν υπάρχουν κρίσιμα περιστατικά τα οποία δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το προσωπικό που είναι βάρδια.

Ασφάλεια από αστυνομία

Μιλώντας στην επιτροπή εκπρόσωπος του αρχηγείου αστυνομίας τόνισε ότι μετά από τα περιστατικά που υπήρξαν με χρήση βίας από ασθενείς εναντίων νοσοκομειακού προσωπικού κυρίως στα ΤΑΕΠ, οι ίδιοι βρίσκονται σε επαφή με το υπουργείο Υγείας για εξεύρεση λύσεων έτσι ώστε να σταματήσουν να παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα. Υπάρχει όπως λέχθηκε η απαραίτητη συνεργασία για λύση αυτών των προβλημάτων.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Στέλιου Στυλιανού

Σχόλια αναγνωστών

Ένα διαπραγματευτικό χαρτί

«Afto to "ksero polla" me iponooumena prepei na stamatisi epitelous!! Edo ke tora me tin kiria afti! ...»
Orgi laou  |  19:37

ΑΚΕΛ: Άστοχη η ενέργεια Ακιντζί να εγείρει θέμα UNFICYP

«Xαιρετισμούς στον μεγάλο στοχαστή Στέφανο Στεφάνου. Πήγαν χαμένα τα ωραία λόγια που μας έλεγε παλιά ...»
knak  |  18:11

Αρχιεπίσκοπος: Οι εκπαιδευτικοί να αφήσουν τους εγωισμούς

«Ο… ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Όντως αναγνωρίζω τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου στον αγώνα για την απελευθέρωση ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:22

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση