ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λάρνακα: Ετοιμάστηκε κατάλογος με επιτρεπόμενα σημεία για λαμπρατζιές

Συντονίζονται οι αρμίδιοι φορείς ενόψει Πάσχα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι αρμόδιοι φορείς της Λάρνακας μεταξύ των οποίων η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι οργανωμένοι γονείς συνεργάζονται στενά προκειμένου να κυλήσει αναίμακτα το φετινό Πάσχα από την αναβίωση του εθίμου της λαμπρατζιάς.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυριάκος Λυσάνδρου, υπαστυνόμος του Γραφείου Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «ενόψει των εορτών του Πάσχα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σύσκεψη στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή, στην οποία συζητήθηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν από τις τοπικές και άλλες αρμόδιες αρχές για τις λαμπρατζιές. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας, της Σχολικής Εφορείας, της Ομοσπονδίας Γονέων, του Δήμου Λάρνακας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».
 
Πρόσθεσε ότι «ο Δήμος Λάρνακας ενημέρωσε την Αστυνομία πως ετοιμάστηκε κατάλογος και μας έχει αποσταλεί, με τα σημεία στα οποία θα επιτραπεί να ανάψουν λαμπρατζιές. Τα σημεία αυτά βρίσκονται έξω από εκκλησίες και σε άλλους χώρους που δεν θεωρούνται επικίνδυνοι για τους πιστούς».
 
Η Αστυνομία ενημερώθηκε επίσης «ότι συνεργεία του Δήμου Λάρνακας γυρίζουν τις γειτονιές και όπου υπάρχουν σωροί από ξύλα ή άλλα αντικείμενα που είναι ξεκάθαρο ότι συγκεντρώνονται για λαμπρατζιές, τα μαζεύουν. Η Αστυνομία διαθέτει δική της περίπολο και όπου εντοπίζουμε σωρούς από ξύλα σε μη προκαθορισμένα για λαμπρατζιές σημεία, ενημερώνουμε το Δημαρχείο το οποίο στέλνει το συνεργείο του για να τα απομακρύνει».
 
Ο κ. Λυσάνδρου ανέφερε ακόμα ότι «η Αστυνομική Διεύθυνση έχει στείλει επιστολή προς τους υπεύθυνους των Αστυνομικών Σταθμών της επαρχίας προκειμένου να μας ενημερώσουν για τις τοποθεσίες στις οποίες θα στηθούν λαμπρατζιές αλλά και για το πρόσωπο που θα είναι υπεύθυνο όταν ανάψουν οι λαμπρατζιές».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κυριάκος Λυσάνδρου είπε πως «η Αστυνομία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχει περίπολα τα οποία θα ελέγχουν τις περιοχές όπου θα ανάψουν οι λαμπρατζιές. Σε περίπτωση που εντοπιστούν σωροί ξύλων σε σημεία που δεν είναι εγκεκριμένα από το Δήμο Λάρνακας, τότε θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για απομάκρυνση τους».
 
Ερωτηθείς για το θέμα των κροτίδων, ο υπαστυνόμος απάντησε πως «εδώ και καιρό ξεκίνησαν περιπολίες της Αστυνομίας στην περιοχή της Πύλας και άλλα σημεία απ’ όπου διάφορα άτομα μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για να προμηθευτούν κροτίδες. Από την περασμένη εβδομάδα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι της Αστυνομίας στα σημεία αντιπαράταξης με στόχο να μην επιτραπεί η μεταφορά κροτίδων από τα κατεχόμενα».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «αρχές Μαρτίου άρχισαν διαλέξεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης και επαρχίας Λάρνακας για ενημέρωση των μαθητών αναφορικά με το έθιμο της λαμπρατζιάς, ενώ δίνονται συμβουλές στα παιδιά να είναι προσεκτικά και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, σε περίπτωση που βρεθούν κοντά σε λαμπρατζιά».
 
Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα έχει την τελική έγκριση για τους χώρους που θα ανάψουν οι λαμπρατζιές και το βράδυ της Ανάστασης, δηλαδή ξημερώματα Κυριακής η Υπηρεσία θα συνεργαστεί με την Αστυνομία για επιθεώρηση των λαμπρατζιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση