ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέστορας Νέστορος: Κατανόηση από Κομισιόν για θέμα λειψάνων στο Δίκωμο

«Η υπόθεση του σκυβαλότοπου Δικώμου είναι ενδεχομένως μια από τις πιο δύσκολες που θα κληθεί η ΔΕΑ να διερευνήσει»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η υπόθεση που αφορά τις πληροφορίες για μεταφορά οστών αγνοουμένων σε σκυβαλότοπο στο Δίκωμο είναι ενδεχομένως μια από τις πιο δύσκολες που θα κληθεί η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) να διερευνήσει, είναι όμως καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε την όποια δυσκολία και σε αυτό έχουμε την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατανοεί τη σοβαρότητα του ζητήματος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος.

Τόνισε ακόμη ότι οι περιπτώσεις των Ασσιωτών αγνοουμένων, καθώς και των λοιπών υποθέσεων αγνοουμένων όπου τεκμηριώνεται η μετακίνηση οστών, παραμένουν ανοικτές μέχρι να εντοπιστούν οι δευτερογενείς χώροι ταφής.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για το ζήτημα της μεταφοράς λειψάνων αγνοουμένων στον σκυβαλότοπο του Δικώμου - σε χώρο όπου αργότερα υλοποιήθηκε έργο που στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Κανονισμού - με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για δυσκολίες για εκσκαφή στον χώρο αυτό - ο κ. Νέστορος ανέφερε ότι «έχουμε υποχρέωση να διερευνήσουμε όλες τις πληροφορίες που έρχονται στη ΔΕΑ όσο δύσκολο και αν είναι αυτό".

"Η υπόθεση του σκυβαλότοπου Δικώμου είναι ενδεχομένως μια από τις πιο δύσκολες που θα κληθεί η ΔΕΑ να διερευνήσει. Είναι όμως καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε την όποια δυσκολία και ευτυχώς έχουμε και την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. H δε Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατανοεί τη σοβαρότητα του ζητήματος", επεσήμανε.

Είχαμε συνάντηση στα τέλη Μαΐου με τη Διευθύντρια στην Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων Mary McCarthy η οποία εξέφρασε κατανόηση στο ζήτημα αυτό, όπως αυτή έχει εκφραστεί και από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, είπε ο κ. Νέστορος.

"Οι πληροφορίες που υπάρχουν θέλουν ανάλυση και επιστημονική διαχείριση. Προσπαθήσαμε να βρούμε χάρτες του παρελθόντος για να τους συνδέσουμε με τις μαρτυρίες που υπάρχουν. Όταν εμείς είμαστε έτοιμοι θα έλθει στην Κύπρο ο Πορτογάλος σύμβουλος που ασχολήθηκε με το project αποκατάστασης του χώρου για να μας πει πώς θα προχωρήσουμε", σημείωσε

Σε ερώτηση κατά πόσον προσβλέπει σε βελτίωση των ρυθμών εντοπισμού λειψάνων, ο κ. Νέστορος απάντησε ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, όμως εξαρτάται και από την στάση της Τουρκίας κατά πόσον θα παραχωρήσει ή θα επιτρέψει την παραχώρηση πληροφοριών ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις περιοχές όπου έγιναν περισυλλογές νεκρών και μαζικές ταφές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση