ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο θάνατος της 29χρονης αποκάλυψε ένα δράμα

Η θετή μητέρα της την κακοποιούσε σωματικά και ο πατέρας της σεξουαλικά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια τραγωδία που βίωσε ένα παιδί εντός της ανάδοχης οικογένειας στην οποία τοποθετήθηκε για προστασία από το Γραφείο Ευημερίας και τις ευθύνες τις πολιτείας, έφερε στο φως ο αιφνίδιος θάνατος μιας 29χρονης.

Η Έλενα Φραντζή, 29 ετών το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής πέθανε αιφνίδια ενώ βρισκόταν στην οικία της στην λεωφόρο Τσερίου. Είχε χάσει τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου δυστυχώς οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της.

Η είδηση του θανάτου της όμως ήταν η αφορμή να βγει στη δημοσιότητα η τραγική της ζωή, όταν η ειδική σύμβουλος της Ad Hoc επιτροπής για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, Αναστασία Παπαδοπούλου, ανάρτησε στο FB την ιστορία της ζητώντας ταυτόχρονα συγνώμη από την Έλενα για τα όσα τραγικά της συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής της, χωρίς ουσιαστικά να επιβληθεί τιμωρία στους ενόχους λέγοντας επι λέξη «Εμείς σε οδηγήσαμε στον τάφο σου».

H 29χρονη, σε ηλικία 4 ετών δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Η θετή μητέρα της την κακοποιούσε σωματικά και ο πατέρας της σεξουαλικά. Η Έλενα, είχε μιλήσει σε λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας αλλά δεν της είχαν δώσει την απαραίτητη σημασία και έτσι η συνέχισε να ζει στην κόλαση.

Μετά από 6 χρόνια, η Έλενα έσπασε και πάλι τι σιωπή της και μίλησε για τον Γολγοθά που βίωνε όλα αυτά τα χρόνια. Σε ηλικία 20 ετών βρέθηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού πατέρα της και για να μιλήσει για τις επισκέψεις του πατέρα της στο κρεβάτι της και για την κόλαση που έζησε για χρόνια.

Τότε η Έλενα δέχθηκε ένα μεγάλο πόλεμο γιατί τόλμησε να μιλήσει και να κατηγορήσει τον θετό της πατέρα ένα «ευυπόληπτο πολίτη» και ως εκ τούτου αμφισβητήθηκε και δεχόταν ύβρης. Είπαν γι’αυτήν ότι «Το κάνει για να πάρει λεφτά», «κάποιος την πλήρωσε», «έχει ψυχιατρικά προβλήματα», «είναι ναρκομανής», κλπ. Ολόκληρο το χωριό ξεσηκώθηκε εναντίον της και όταν πήγε να καταθέσει στο δικαστήριο εναντίον του «πατέρα» της, της έριχναν τενεκεδάκια και την έβριζαν.

Τελικά το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δυο χρόνια φυλακή ενώ μετά την αποφυλάκιση του ο «προϊστάμενος του» έκρινε ότι αδίκως φυλακίστηκε και έτσι του έδωσε το δικαίωμα να επιστρέψει στα καθήκοντα του.

Κραυγή αγανάκτησης όμως ήρθε και από στενή φίλη της Έλενας η οποία σε δική της ανάρτηση στο facebook έγραψε: «Τόσα χρόνια που ήσασταν όλοι; Τώρα που χάθηκε βρεθήκατε όλοι… Από 15 χρονών ζητούσαμε βοήθεια από παντού και οι πλείστοι έκλειναν τις πόρτες στην Έλενα. Τώρα σώστε όσους έμειναν πριν να είναι αργά και σβήσουν όπως την Έλενα. Ναι, ήμουν η φίλη της, η κολλητή της. Ήταν η αδελφή μου, ήταν το μωρό και εγώ ήμουν αυτή που διάβασα τον επικήδειο λόγο μπροστά στο άψυχο κορμάκι της… Πάλεψα πολύ για να την βοηθήσω αλλά και εγώ ήμουν μικρή, ήμουν στην ίδια ηλικία μαζί της. Δεν μπορούσα να κάνω και πολλά… Ένα μεγάλο μπράβο που άντεξε μέχρι τώρα να παλεύει… Αιωνία σου η μνήμη μωρό μου και καλό ταξίδι…».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση