ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:28
 

Συνεχίζουν με την διόρθωση των γραπτών περιμένοντας το πόρισμα

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμενεται το πόρισμα για την διαρροή θεμάτων πριν την καθορισμένη ώρα

Του Στέλιου Στυλιανού

Εντατικά προχωρούν οι διαδικασίες στο Υπουργείο Παιδείας για τη διόρθωση των γραπτών και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πρώτων εξετάσεων για διορισμό στην εκπαίδευση, που θα λάβουν χώρα με τη νέα σχολική χρονιά. Πλέον, οι διορθωτές, οι οποίοι ξεπερνούν τους 200, έχουν ήδη ξεκινήσει τη διόρθωση με στόχο τα γραπτά να είναι έτοιμα εντός των χρονοδιαγραμμάτων τα οποία έχουν τεθεί. Όπως πληροφορείται η «Κ», οι εκτιμήσεις του Υπουργείου λένε ότι μέχρι τις αρχές Μαρτίου η διαδικασία της διόρθωσης και βαθμολόγησης θα έχει τελειώσει, με τα αποτελέσματα να στέλνονται κατόπιν στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η οποία με τη σειρά της αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θ’ ανακοινώσει τον πρώτο κατάλογο διορισίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προτού ξεκινήσουν οι διορθώσεις έγιναν δοκιμαστικές βαθμολογήσεις έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο με ποιο τρόπο θα γίνει η βαθμολόγηση των γραπτών. Είναι εμφανής έτσι η πρόθεση του Υπουργείου μέσα από τη εν λόγω διαδικασία, να διώξει τα «μαύρα» σύννεφα για πιθανές παρατυπίες στο νέο σύστημα, ώστε αυτή να μην τυγχάνει αμφισβήτησης. Υπενθυμίζεται ότι στη βάση του τι έχει ψηφίσει η βουλή, από τη νέα σχολική χρονιά (2018-2019) και μέχρι το 2027, οι διορισμοί εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση θα γίνονται μέσα από τον υφιστάμενο όσο και από τον νέο κατάλογο τον οποίο θα ετοιμάσει η Εκπαιδευτική Υπηρεσία, με ποσοστό 50-50. Οι νέες εξετάσεις διορισίμων θα πραγματοποιηθούν και πάλι σε δύο χρόνια στις ειδικότητες όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στην εκπαίδευση.

Περιμένουν το πόρισμα

Παράλληλα με τις διαδικασίες για εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών, το Υπουργείο Παιδείας περιμένει και το πόρισμα για τη διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου πρόωρα. Το συμβάν είχε λάβει χώρα, τον περασμένο Νοέμβριο και είχε προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις. Όπως πληροφορείται η εφημερίδα, το πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη Ιανουαρίου, αν και τα αποτελέσματα αναμένονταν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι στόχος είναι τα όποια αποτελέσματα της έρευνας να είναι ξεκάθαρα, προτού οι υποψήφιοι μάθουν τη βαθμολογία τους. Τα πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται στο μικροσκόπιο ερευνώντα λειτουργού που διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως μας λέχθηκε, μέσα και από την εν λόγω έρευνα το υπουργείο θέλει να δείξει την αντικειμενικότητα με την οποία έγιναν οι εξετάσεις και ότι η οποία παράληψη από συγκεκριμένους λειτουργούς, δεν στάθηκε ικανή ν’ ανατρέψει τη μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης.

Το θέμα της διαρροής αν και φάνηκε προς ώρας να λειτουργεί ανασταλτικά για τη συνέχεια εφαρμογής του νέου συστήματος διορισμών, αφού τόσο εκπαιδευτικές οργανώσεις όσο και υποψήφιοι έθεσαν την όλη διαδικασία υπό αμφισβήτηση, τελικώς φαίνεται να μην επηρεάζεται η συνέχειά του. Άλλωστε, όπως αναφέρθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, δεν υπάρχει θέμα μη εγκυρότητας των εξετάσεων, αφού η άποψη της Νομικής υπηρεσίας τόσο για τη διαρροή όσο και για τη διαδικασία γενικότερα, δεν δημιουργεί θέμα στην αξιοπιστία και στο αδιάβλητό της νέας αυτής μεταρρύθμισης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Στέλιου Στυλιανού

Σχόλια αναγνωστών

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Κατασκευάζοντας ενόχους σε μέρες κρίσης

«Όντως, βιοι παραλληλοι στην αντιμετωπιση της οικονομιας: τουρκια = ελλαδα = κυπρος. Οπως λεμε: ερντογαν ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:51

Παίρνουν μέτρα στα κατεχόμενα για την οικονομική κρίση

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε γιατί έχουν πολλούς αδελφούς τους Ελληνοκύπριους Που ...»
Andreas  |  12:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση