ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αιτήσεις για Παγκύπριες: Η διαδικασία και τι γίνεται σε περίπτωση λάθους

Όλες οι πληροφορίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2023 για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου, στις Στρατιωτικές Σχολές και στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας. Όπως δήλωσε στον «ΣΠΟΡ 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, η εν λόγω διαδικασία ξεκίνησε από την Τετάρτη 1η Μαρτίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις έξι το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον κ. Χανδριώτη το ενδιαφέρον άρχισε να εκδηλώνεται σιγά σιγά, ενώ σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι χρειαστούν βοήθεια έχουν στην διάθεσή τους συμβούλους στα σχολεία, ένα συγκεκριμένο βοήθημα αλλά και το τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Εξετάσεων στο 22582933 και 22582934, το οποίο είναι διαθέσιμο τις καθημερινές και τα Σαββατοκυρίακα μεταξύ των ωρών 09:00-19:00. 

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο όριο στα μαθήματα που μπορεί να επιλέξει κάποιος που θέλει να παρακαθίσει στις εξετάσεις, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία επιλέγει γύρω στα τέσσερα ή πέντε μαθήματα πρόσβασης αλλά υπάρχει και η δυνατότητα για επιλογή περισσότερων μαθημάτων. Σημείωσε ταυτόχρονα πως οι μαθητές δεν είναι ανάγκη να έχουν διδαχθεί τα μαθήματα που θα επιλέξουν.  

Ο κ. Χανδριώτης τόνισε ότι οι μαθητές πρέπει να επιλέξουν πλαίσια πρόσβασης που οδηγούν στα πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά ειδικότερα για την Κύπρο πρέπει να επιλέξουν από τώρα σχολές, ενώ για την Ελλάδα θα κληθούν να επιλέξουν σχολές μέσα στον Ιούλιο. Σε σχέση με τα τέλη που δίνονται μαζί με την υποβολή μαθημάτων, ξεκαθάρισε ότι αφού κλείσει η πλατφόρμα στις 13 του Μάρτη, οι αιτήσεις θα τύχουν επεξεργασίας και μετά από λίγες μέρες θα ξανά ανοίξει η πλατφόρμα ούτως ώστε να μπορέσουν εκείνοι που είναι έγκυροι αιτητές να πληρώσουν τα τέλη, που είναι 25 ευρώ για κάθε μάθημα, εκτός από το μάθημα της πρακτικής δοκιμασίας που είναι 50 ευρώ. 

Σε ερώτηση αν μπορούν να γίνουν διορθώσεις σε περίπτωση που γίνει οποιοδήποτε λάθος στη συμπλήρωση των αιτήσεων, διευκρίνισε ότι σε όλο αυτό το χρονοδιάγραμμα οι υποψήφιοι θα μπορούν να δημιουργήσουν και να επεξεργαστούν την αίτησή τους ακόμα και δέκα φορές. «Εκεί που τελειώνει η προθεσμία πρέπει να υποβάλουν την αίτηση οριστικά και μετά δεν επιτρέπεται να επιστρέψουν πίσω. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο υποψήφιος. Γίνονται λάθη αλλά είναι ελάχιστες περιπτώσεις», συμπλήρωσε. Σε σχέση με τα τετράμηνα, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι η διαδικασία δεν θα επηρεαστεί ακόμα και αν παρθούν νέες αποφάσεις από πλευράς Υπουργείου.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση