ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:00
 

Αναμενόμενη η στήριξη ΠτΔ σε Χαμπιαούρη τονίζουν εκπαιδευτικοί

Επανέρχονται αύριο με ανακοινώσεις οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών μετά την δήλωση Νίκου Αναστασιάδη

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στο χώρο της Παιδείας ήταν αναμενόμενες δήλωσαν στην «Κ» εκπαιδευτικοί κύκλοι.

Όπως σημείωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος αν και μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί για τα τελευταία γεγονότα στο χώρο της παιδείας ήταν αναμενόμενο να έπαιρνε το μέρος του υπουργού Παιδείας, καθώς η όποια ενημέρωση έχει, είναι από την δική του πλευρά.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι σε καμιά περίπτωση η συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν θέλουν να παίξουν τον ρόλο του κράτους, επισημαίνοντας ότι οι ίδιοι σε καμία περίπτωση δεν στάθηκαν εμπόδιο στην διεξαγωγή της όποιας πειθαρχικής έρευνας.

Μετά τις δηλώσεις του ΠτΔ οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναμένεται να τοποθετηθούν περαιτέρω την Πέμπτη, χωρίς να αποκλείετε οι δηλώσεις αυτές του Νίκου Αναστασιάδη μέσα από τις οποίες παρέχει στήριξη στον υπουργό Παιδεία, να φέρουν εκ νέου αντίδραση από πλευράς των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης υπάρχει καθορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ στο οποίο θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις, με το θέμα ασφάλειας και υγείας να βρίσκεται ψηλά στην λίστα της συζήτησης.

Όπως πληροφορείται η «Κ» δεν αποκλείεται μετά και τα τελευταία γεγονότα να ανακοινώσει και η ΟΕΛΜΕΚ σειρά μέτρων πέρα από την δεδηλωμένη στήριξη που προσφέρει το τελευταίο διάστημα στις κινήσεις των συναδέλφων της μελών της ΠΟΕΔ.

Μαζική συμμετοχή

Μέσα σε όλα η ΠΟΕΔ την Τετάρτη, συνέχισε την σειρά μέτρων τα οποία είχε ανακοινώσει στην δημοσιογραφική διάσκεψη του περασμένου Σαββάτου. Συγκεκριμένα η συντεχνία των δασκάλων το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποίησε έκτακτες γενικές συνελεύσεις των μελών της με σκοπό να πάρει και τις δικές τους θέσεις ενόψει και του προγραμματισμένου διοικητικού συμβουλίου της ερχόμενης Παρασκευής.

Εκπαιδευτικοί μάλιστα με τους οποίους επικοινώνησε η «Κ» σημείωσαν το γεγονός ότι, οι συνελεύσεις αυτές ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων χρόνων, λόγω και της τροπής που έχουν πάρει οι εξελίξεις στο χώρο της παιδείας.

Κατά τις σημερινές συνελεύσεις όπως εκφράζεται από πλευράς ΠΟΕΔ υπήρξαν τρία σημεία στα οποία στάθηκε η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Με τους δασκάλους να εκφράζουν μαζικά τη λύπη τους για τον άδικο χαμό του 10χρονου μαθητή, καθώς και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους του.

Παράλληλα εκφράστηκε από πλευράς εκπαιδευτικών η θέση ότι το καλύτερο μνημόσυνο για τον μαθητή είναι όπως το Υπουργείο και οι αρμόδιοι φορείς προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση των προβλημάτων για την ασφάλεια και την υγεία.

Ενώ τέλος εκφράστηκε η πλήρη δυσαρέσκειά τους για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού με τις οποίες απαξιώθηκε ο εκπαιδευτικός κόσμος, καλώντας τον να ανασκευάσει άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X