ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:51
 

Διακοπή κάθε επικοινωνίας με τον υπουργό Παιδείας αποφάσισε η ΠΟΕΔ

Η συντεχνία των δασκάλων αποφάσισε σειρά μέτρων ενω προτίθεται να καταγγείλει την συμπεριφορά του Κώστα Χαμπιαούρη

Τη διακοπή κάθε επικοινωνίας με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για οποιοδήποτε θέμα, με εξαίρεση τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγεία στα σχολεία, αποφάσισε το ΔΣ της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δασκάλων ΠΟΕΔ.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, εξέφρασε δυσφορία για τη στάση του κ. Χαμπιαούρη, ο οποίος, όπως ανέφερε, βάλλει καθημερινά «διά ριπάς» κατά του εκπαιδευτικού κόσμου.

Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, η ΠΟΕΔ αντιδρά αναφορικά με τις διαστρεβλωμένες και συγκρουόμενες διαρροές στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για δήθεν προσπάθεια εκπροσώπων της οργάνωσης να επηρεάσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου την ώρα που λαμβάνονταν καταθέσεις, στο πλαίσιο της έρευνας για τον μοιραίο τραυματισμό του 10χρνου μαθητή στο Αλθερικό.

Όπως είπε, η ΠΟΕΔ θα μπορούσε να κλείσει τα σχολεία από την επόμενη Δευτέρα, αλλά δεν θα το πράξει διότι επιθυμεί την πλήρη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών «εκεί και όπου αναλογούν από τη δικαιοσύνη και όχι από τα λαϊκά δικαστήρια που στήνονται εντέχνως».

Το ΔΣ της ΠΟΕΔ, όπως αναφέρθηκε αποφάσισε μια σειρά μέτρων με το πιο σημαντικό να θεωρείτε η διακοπή κάθε επικοινωνίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς με το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό κ. Κώστα Χαμπιαούρη για οποιοδήποτε άλλο θέμα είτε συνδικαλιστικό είτε εκπαιδευτικό, εκτός από το κρίσιμο και καυτό θέμα της επίλυσης των ζητημάτων που σχετίζονται με την Ασφάλεια και Υγεία στα σχολεία.

Παράλληλα η ΠΟΕΔ αποφάσισε κατά την χθεσινή της συνεδρία τα πιο κάτω:

-Σύγκληση Έκτακτων Παγκύπριων Γενικών Συνελεύσεων όλων των μελών της ΠΟΕΔ, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 1:30μ.μ.

 -Σε σχέση με την τετρασέλιδη επιστολή που η Οργάνωση έχει αποστείλει στις 17 Μαΐου 2018, στις 10:00π.μ. και πριν από την ανακοίνωση του πορίσματος, για τα πρώτα σοβαρά ερωτήματα ως προς την Ασφάλεια και Υγεία στα σχολεία, αναμένει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 τις υπεύθυνες και αρμόδιες απαντήσεις του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις των σχολείων. Σε διαφορετική περίπτωση, η ΠΟΕΔ στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, μετά και τις Παγκύπριες Συνελεύσεις όλων των μελών της, θα αποφασίσει τον περαιτέρω χειρισμό της επικίνδυνης, πια, αυτής κατάστασης  

-Καταγγελία στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στην Επίτροπο Διοικήσεως των πιθανών διαρροών προσωπικών δεδομένων του εκπαιδευτικού για τον οποίο διεξάγεται πειθαρχική έρευνα για το ατυχές περιστατικό, αλλά και γενικότερα, οποιουδήποτε άλλου εκπαιδευτικού.

 -Eνημέρωση και καταγγελία της συμπεριφοράς και της στάσης του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη κατά των εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστών σε όλες τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και ανά το Παγκόσμιο.

 - Αποστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη όλου του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού που συγκεντρώσαμε όλες αυτές τις μέρες σε σχέση με τις απαράδεκτες καταγγελίες του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη εναντίον του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού και του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ Χάρη Χαραλάμπους για, δήθεν, πρόθεση παρέμβασης στη διαδικασία Διοικητικής Έρευνας, με σκοπό να λάμψει όλη η αλήθεια. Θα ζητηθεί συνάντηση με τον ΠτΔ για ενημέρωση και παράδοση του υλικού.

Στην δημοσιότητα μήνυμα προς Χαμπιαούρη

Ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Χάρης Χαραλάμπους, παρέθεσε το ιστορικό της όλης υπόθεσης, όπως αυτό καταγράφηκε από την ΠΟΕΔ. Ειδικότερα, είπε τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της οργάνωσης μαζί με την Πρόεδρο του επαρχιακού γραφείου της ΠΟΕΔ είχαν συνάντηση με τα μέλη του προσωπικού του σχολείου, τους δύο εκπαιδευτικούς ψυχολόγους του Υπουργείου Παιδείας και εκπρόσωπο του συνδέσμου γονέων, μια συνάντηση που είχε ως στόχο την προετοιμασία για την υποδοχή των παιδιών την Δευτέρα.

Μάλιστα, βάσει του ιστορικού που παρέθεσε η ΠΟΕΔ, ο κ. Φυλακτού είχε επικοινωνήσει με τον κ. Χαμπιαρούρη, τον οποίο ενημέρωσε για τη συνάντηση, και εξέφρασε ευχαριστίες για τις δύο εκπαιδευτικούς ψυχολόγους του ΥΠΠ. Ωστόσο τη Δευτέρα το πρωί, η επιθεωρήτρια του σχολείου ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔ ότι με οδηγίες του ΥΠΠ απαγορεύτηκε στην οργάνωση η είσοδος στο σχολείο γιατί θα θεωρηθεί πιθανή παρέμβαση στο έργο της διαδικασίας.

Ο κ. Χαραλάμπους παρέθεσε μάλιστα και αντίγραφο γραπτού μηνύματος (sms) που απεστάλη το ίδιο πρωί στον Υπουργό, ενημερώνοντας τον ότι η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ μετέβη στο σχολείο για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εκφράζοντας δυσφορία για οδηγία που ο Υπουργός έδωσε όπως οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ περάσουν εκτός του σχολείου. «Αν θέλετε να γίνουμε δύο στρατόπεδα και όχι ένα, είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Και εγώ και ο Φίλιος θα φύγουμε σε λίγο από το σχολείο γιατί ευτυχώς τα πράγματα λειτουργούν ομαλά, αλλά είμαστε απίστευτα ενοχλημένοι με τη σημερινή στάση απέναντι μας. Αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν συνάντηση», αναφέρεται στο μήνυμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Εγκρίθηκαν τα Συμβούλια των Ημικρατικών

«Στα πιάτα κτυπά πολύ άσχημα το καρίκευμα του συναγερμισμού και του νεποτισμού, και δυσκολεύεσαι να το ...»
Ai Em  |  08:46

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X