ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:46
 

Εκδρομές μαθητών με ναρκωτικά, αλκοόλ και επικίνδυνα αντικείμενα

Η Αστυνομία θα αυξήσει την παρουσία της κατά της βραδινές ώρες στην περιοχή της Κακοπετριάς

Του Νικόλα Πέτρου

Στην επιφάνεια βγαίνουν εκ νέου τα προβλήματα που προκύπτουν από τις εκδρομές που διοργανώνουν οι μαθητές στην Κακοπετριά. Οι εν λόγω εκδρομές είναι ένα διαχρονικό ζήτημα που εξετάζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς αφού παρατηρείται έξαρση χρήσης ναρκωτικών, αλκοόλης, αλλά και αύξηση της παραβατικότητας από μερίδα μαθητών. Οι εκδρομές ξεκίνησαν από το περασμένο Σαββατοκύριακο και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τον Μάρτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διανυκτερεύσεις διοργανώνονται με πρωτοβουλία των μαθητών με τα σχολεία να μην έχουν την όποια εμπλοκή. Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η «Κ», οι μαθητές εκδίδουν έντυπο το οποίο δίνουν στους γονείς τους προκειμένου να υπογράψουν και να δώσουν την συγκατάθεση τους. Το πρόβλημα που προκύπτει από αυτή την διαδικασία είναι ότι οι γονείς θεωρούν ότι αυτές τις εκδρομές τι πραγματοποιεί το σχολείο έχοντας άγνοια για τους κινδύνους που πιθανώς να εγκυμονούν.

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης την περασμένη Παρασκευή ανάφεραν, μεταξύ άλλων, πως «στην περιοχή υπάρχει κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων για το επονομαζόμενο χάπι της επόμενης μέρας. Αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία των κοριτσιών και εύκολα μπορεί να στιγματίσει κάποιο παιδί με ακόμα χειρότερες επιπτώσεις στην ψυχική του υγεία».

«Θα γίνονται συλλήψεις»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, σε παρέμβαση του στο κρατικό κανάλι, ανέφερε πως το εν λόγω ζήτημα τους είχε απασχολήσει και στο παρελθόν, ενώ, είχαν προηγηθεί συσκέψεις με τις επιτροπές των μαθητών και των γονέων για την παρουσία των μαθητών στην Κακοπετριά κατά τα Σαββατοκύριακα. Ο κ. Αγγελίδης συμπλήρωσε, θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας και τις πρωινές ώρες με την ενίσχυση της Μονάδας Άμεσης Δράσης. Τόνισε δε, πως εκεί που θα διαπιστωθούν οι οποιεσδήποτε παρανομίες ή κατοχή οποιονδήποτε επικίνδυνων αντικειμένων (μαχαίρια κ.τ.λ.) θα προχωρούν σε κατασχέσεις αυτών και συλλήψεις για να οδηγούνται απευθείας στο δικαστήριο.

«Όλοι θα πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα στα κόσμια πλαίσια. Βεβαίως και οι γονείς, στον βαθμό που είναι εφικτό, να ελέγξουν τα παιδιά τους, να συνεργαστούν με την Αστυνομία, γιατί είναι θέματα τα οποία μας απασχολούν και δεν θα επιτραπεί να υπάρχουν ζημιές σε περιουσία, ενοχλήσεις και τα οποιαδήποτε άλλα έχουμε διαπιστώσει σε προηγούμενες χρονιές», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν ναρκωτικά, επιβεβαίωσε, ότι όντως είχαν εντοπιστεί ναρκωτικά σε δωμάτιο όπου διανυκτέρευσαν μαθητές στην Κακοπετριά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Αποσύρθηκε από την ψηφοφορία η συμφωνία Τζόνσον

«Αν θέλουν να φύγουν, ας πάνε συτο καλό, θέλουν να μείνουν ας μείνουν σαν καλά παιδιά. Εμάς να μας αφήσουν ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:36

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X