ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επαρχιακές Επιτροπές Μαθητών και ΠΟΦΕΝ στηρίζουν την κινητοποίηση εκπαιδευτικών

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ε.Σ.Ε.Μ., το Υπ. Παιδείας συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις χωρίς να έρχεται σε διάλογο

Newsroom K

Οι Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών (Ε.Σ.Ε.Μ.) Λευκωσίας – Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου στηρίζουν την κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί αύριο Παρασκευή για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους απέναντι στον "αυταρχισμό" - όπως αναφέρουν- του Υπουργείου Παιδείας.

Δυστυχώς, αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ε.Σ.Ε.Μ., το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις και να τις ανακοινώνει χωρίς να έρχεται σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς είτε το θέμα αφορά τους μαθητές είτε αφορά τους εκπαιδευτικούς.

"Σε αυτό το πλαίσιο ως ΕΣΕΜ καλούμε όλους τους μαθητές να στηρίξουν την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 13 Ιουλίου με προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕΔ η ώρα 9:30. Τέλος καλούμε όλους τους μαθητές, καθηγητές και γονείς σε κοινό μέτωπο ενάντια στις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης Αναστασιάδη που διαλύουν το δημόσιο σχολείο", καταλήγει η ανακοίνωση.

Στήριξη στους εκπαιδευτικούς και παράλληλο κάλεσμα στο υπουργό Παιδείας να ξεκινήσει τον διάλογο από μηδενική βάση τον διάλογο απευθύνει η και η ΠΟΦΕΝ . Μάλιστα οι οργανωμένοι φοιτητές θα δώσουν το παρόν τους στην πανσυνδικαλιστική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ:

Ως ΠΟΦΕΝ, παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη Δημόσια Παιδεία, δεν θα μπορούσαμε να μην τοποθετηθούμε επί του θέματος. Μετά και τις γνωστές αποφάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων, φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει τεράστια κρίση, για την οποία φέρει τεράστια ευθύνη ο Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση. Ενώ υπάρχει η γενική διαπίστωση από όλες τις πλευρές ότι χρειάζεται να γίνει εξορθολογισμός στη δημοτική και μέση εκπαίδευση, μέσα όμως από διάλογο όλων των εμπλεκομένων, δυστυχώς με αυταρχισμό και μονομερείς αποφάσεις, οι κυβερνώντες θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. Η αντιπαράθεση που εντείνεται ανάμεσα σε Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχίες για το πως θα ξεκινήσει η νέα χρονιά. Το κόστος δυστυχώς φαίνεται ότι θα πληρώσουν χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Θα το πληρώσει η Δημόσια Εκπαίδευση και οι μαθητές μας.

 Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας όπως ξεκινήσει από μηδενική βάση το διάλογο για τα ζητήματα γύρω από τον λεγόμενο εξορθολογισμό, για αποφυγή της κρίσης και επίτευξη των καλύτερων δυνατών λύσεων, μιας και θα ακουστούν οι απόψεις και εισηγήσεις όλων των εμπλεκομένων, ειδικά των εκπαιδευτικών, που θα επηρεαστούν άμεσα οι ίδιοι πέραν από τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

 Ως ΠΟΦΕΝ στηρίζουμε τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών και θα δώσουμε το παρών μας αύριο Παρασκευή 13 Ιουλίου στην πανσυνδικαλιστική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας για ενίσχυση του αγώνα τους, ούτως ώστε να σταματήσει ο ετσιθελισμός και οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση