ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:52
 

Φυλακτού: Εντατικές εσωτερικές διαδικασίες στις οργανώσεις

Χρειάζεται να διαχειριστούμε το όλο ζήτημα με όφελος της παιδείας, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εντατικά διέρχονται των εσωτερικών τους διαδικασιών μέσα από ένα παραγωγικό και εποικοδομητικό διάλογο που γίνεται, προκειμένου να λάβουν την ορθότερη απόφαση, αξιολογώντας όλα τα δεδομένα που υπάρχουν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.
 
«Η βούληση τους είναι η όποια απόφαση να είναι και ομόφωνη από όλους αλλά και κοινή και σε αυτό είμαστε επικεντρωμένοι. Τούτες τις ώρες δεν είναι τα λόγια. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά πράγματα και μεγάλα λόγια, χρειάζεται να διαχειριστούμε το όλο ζήτημα προς όφελος της παιδείας και των παιδιών», πρόσθεσε.
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων συνέρχονται σε ξεχωριστές συνεδρίες και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί, στην ΠΟΕΔ, κοινή συνεδρία των οργανώσεων στις 12:30.
 
Όπως αναφέρουν χθεσινές πληροφορίες του ΚΥΠΕ, φαίνεται να υπάρχει θετικό πνεύμα για να επιλυθεί η κρίση. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν στα χέρια τους από χθες βράδυ το συμφωνημένο πλαίσιο που διαμορφώθηκε μέσα από τον διάλογο της διυπουργικής Επιτροπής με τους ηγέτες των τριών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για νέα πρόταση της Κυβέρνησης, αλλά για ένα συμφωνημένο πλαίσιο.
 
Αναφορικά με τη συνάντηση της Τετάρτης,οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι έγινε μια πολύωρη σύσκεψη, η οποία κράτησε μέχρι τις 3 το πρωί και σε αυτή ήταν οι τρεις Υπουργοί, ο Παιδείας, η Εργασίας και ο Γεωργίας μαζί με τους τρεις Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Στη συνάντηση αυτή, κατέληξαν σε ένα πλαίσιο συναντίληψης.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, επίκεντρο ήταν η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η Υπουργική Επιτροπή και οι τρεις Πρόεδροι των εκπαιδευτικών οργανώσεων κατέληξαν σε μια συναντίληψη ως προς κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις που μπορεί να γίνουν, ώστε να καθησυχάζουν και κάποιες ανησυχίες των εκπαιδευτικών και συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο το οποίο θα αφορά τα τέσσερα σημεία της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου .
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα αυτά τα σημεία παραμένουν ως αποφάσεις και κάποια από αυτά διαφοροποιούνται μερικώς.
 
Κατά τη συνάντηση της Τετάρτης, αυτό που συμφωνήθηκε είναι οι μεν Πρόεδροι των οργανώσεων να έπαιρναν στις δικές τους τις οργανώσεις το συμφωνημένο πλαίσιο για έγκριση και αν εγκριθεί να δοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, δεν πρόκειται για νέα πρόταση της Κυβέρνησης, αλλά για ένα συμφωνημένο πλαίσιο που διαμορφώθηκε μέσα από το διάλογο της διυπουργικής Επιτροπής με τους ηγέτες των τριών οργανώσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση