ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:31
 

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Επ. Παιδείας

Συνέρχεται μία μέρα μετά από μια σειρά εξελίξεων και δηλώσεων ή τοποθετήσεων που αφορούν την κρίση στην παιδεία.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υπό τη σκιά της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τον εξορθολογισμό της δημόσιας εκπαίδευσης, των μέτρων των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ που τέθηκαν σε ισχύ στα σχολεία από προχθές, καθώς και το σημερινό δημοψήφισμα των οργανώσεων με το οποίο ζητούν από τα μέλη τους να τους εξουσιοδοτήσουν ώστε να μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε μέτρα κρίνουν αναγκαία, συνέρχεται σήμερα το πρωί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για να ενημερωθεί αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Αίγλη Παντελάκη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Αντωνίου, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ, - νοουμένου ότι τους έχει δοθεί η απαιτούμενη διευκόλυνση από τις σχολικές τους μονάδες - , της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας συνέρχεται μία μέρα μετά από μια σειρά εξελίξεων και δηλώσεων ή τοποθετήσεων που αφορούν την κρίση στην παιδεία.

Από την μια, ο Υπουργός Παιδείας, σε χθεσινή επιστολή του προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις η οποία εστάλη στα ΜΜΕ, αναφέρει ότι οι χθεσινές αποφάσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο διαφοροποιούν ουσιαστικά την προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018, και σημειώνει ότι οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν «λαμβάνοντας υπόψη ευαισθησίες που διατυπώθηκαν και αιτήματα που υποβλήθηκαν».

Αναφέρει, επίσης, ότι οι αποφάσεις, όπως προέκυψαν, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα, την κρίση στην παιδεία, «είναι αποτέλεσμα του εντατικού διαλόγου που έγινε το τελευταίο διάστημα» μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Από την άλλη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε χθεσινές του δηλώσεις μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ότι η κρίση στο χώρο της εκπαίδευσης πρέπει να αρθεί το συντομότερο δυνατό γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της κοινωνίας και πρόσθεσε ότι η άρση της κρίσης θα επιτευχθεί με εποικοδομητικές ενέργειες και όχι με περαιτέρω όξυνση του κλίματος.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα επί της χθεσινής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ωστόσο, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις και ανακοινώσεις τους, θα εξετάσουν την απόφαση ενώπιον των Γραμματειών τους.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, μετά την πολύωρη συνεδρία της στη Χοιροκοιτία, επανέλαβε τη στήριξή της στον αγώνα που διεξάγουν οι εκπαιδευτικοί για προάσπιση του δημόσιου σχολείου.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, μετά την πολύωρη σύσκεψη που είχε στη Χοιροκοιτία, έκανε έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να μην προχωρήσουν σε μέτρα που ενδεχομένως να επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ζήτησε να μην ξεκινήσει η διδασκαλία των μαθημάτων την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κυριάκος Νικηφόρου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δήμος Κερύνειας: Δεν ξέρει ο Πρόεδρος τον πληθυσμό της πόλης

«Ο Δήμος Κερύνειας οφείλει να αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά στα σκανδαλώδη που εκστομίζει ο Πρόεδρος της ...»
Θεοχάρης Θεοχ΄ρη  |  20:19

Καδής: Καθηλωμένος πολιτικά ο φάκελος χαλλουμιού

«Χωρίς καμμία αμφιβολία ένας από τους λιγότερο ικανούς Υπουργούς της ΚΔ διαχρονικά...Σε κανένα Υπουργείο ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  19:53

Συνάντηση Αβέρωφ-Ακιντζί στην κατεχόμενη Κερύνεια

«Ενώ προφανώς, η πρόσφατη συναντηση του Άντρου με τον Ακκιντζί δεν ήταν επικοινωνιακό κόλπο αλλά γεμάτη ...»
YiannakisKosti  |  17:47

Στο 2,75% το 15ετές ομόλογο της Κύπρου

«2,8% ;;; Έννεν λλίον καμπόσα;»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  15:04

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X