ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με σκεπτικισμό υποδέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί τα μέτρα ΥΠΑΝ για βία στα σχολεία

Σημειώνουν ότι η πλειοψηφία τους δεν είναι καινούρια μέτρα, ενώ αλλά είχαν ανακοινωθεί και στο παρελθόν και δεν έχουν γίνει πράξη μέχρι σήμερα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με σκεπτικισμό υποδέχθηκαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά τη βία και την παραβατικότητα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, τονίζοντας ότι περιμένουν διευκρινίσεις για αρκετά μέτρα από το Υπουργείο, δεδομένου ότι θα είναι αυτοί που θα κληθούν να τα εφαρμόσουν, ενώ σημειώνουν ότι η πλειοψηφία τους δεν είναι καινούρια μέτρα, ενώ αλλά είχαν ανακοινωθεί και στο παρελθόν και δεν έχουν γίνει πράξη μέχρι σήμερα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, είπε ότι σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ανακοίνωση μέτρων που ήδη υπάρχουν. Το μόνο μέτρο, τόνισε, που θα μπορούσε να φέρει μία αλλαγή, είναι τα «εναλλακτικά προγράμματα» για παιδιά, όπως είπε χαρακτηρισστικά, που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για να παραμένουν στις σχολικές μονάδες. Ωστόσο, σημείωσε ότι μία τέτοια πρόταση υπήρχε και στον σχεδιασμό του υπουργού Παιδείας Άκη Κλεάνθους το 2007. Όπως είπε, σήμερα εύχεται το μέτρο αυτό να προχωρήσει μέσα από την απόφαση του Υπουργείου.

Μιλώντας στη ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, τόνισε ότι κάποια από αυτά τα μέτρα ήδη υπάρχουν στα σχολεία, όπως ο αντιρατσιστικός κώδικας, ενώ άλλα, τα οποία έχουν συζητήσει επιδερμικά σε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, χρειάζονται διασαφήνισης από το Υπουργείο Παιδείας, όπως τα εναλλακτικά προγράμματα μάθησης. Σύμφωνα με την κ. Βασιλείου, υπήρχουν και μέτρα, τα οποία, αν και είναι αναγκαία και επισημάνθηκαν στο Υπουργείο από την ΠΟΕΔ, δεν περιλήφθηκαν στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔ ανάμενε την ανακοίνωση στελέχωσης των δομών του Υπουργείου που θα στήριζαν αυτά τα μέτρα, όπως με περισσότερους εκπαιδευτικούς ψυχολόγους. Επίσης περίμεναν επέκταση του θεσμού του σχολικού συμβούλου, αφού σήμερα καλούνται μόνο δύο σχολικοί σύμβουλοι να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων των δημοτικών σχολείων της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση