ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μια απ’ τα ίδια στην παιδεία

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, προσπάθησε να κατευθύνει την συζήτηση σε ήπιους τόνους

Newsroom K

Σε ομαλό κλίμα αν εξαιρεθούν δύο με τρεις περιπτώσεις, διεξήχθη το πρωινό της Παρασκευής (31/08) η αναμενόμενη από κοινού συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών της παιδείας και της εργασίας στην βουλή των αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, προσπάθησε να κατευθύνει την συζήτηση σε ήπιους τόνους, παρόλες τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 24ώρα αναμεταξύ των δύο πλευρών (κυβέρνηση- εκπαιδευτικών).

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, μέσα σε κλειστές πόρτες, πριν την διεξαγωγή της συνεδρίας, συμφώνησαν να διεξάγουν μια εποικοδομητική συζήτηση χωρίς εντάσεις για να βρεθεί μια λύση στην κρίση που ξέσπασε στην παιδεία.

Μέσα σε αυτή την πολύωρη συνεδρία δόθηκε η ευκαιρία στον υπουργό Παιδείας να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα και να τοποθετηθεί επί της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Χαμπιαούρης, εντός και εκτός της συνεδρίας, έκανε παράκληση προς όλους να πέσουν οι τόνοι και να στηρίξουν την νέα πρόταση του Προέδρου, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι οι πόρτες του διαλόγου είναι ανοιχτές. «Να βγούμε έξω μονιασμένοι και να αποδεχτούμε την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μπούμε σε ένα εντατικό διάλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίας.

Απ’ την άλλη πλευρά του νομίσματος οι εκπαιδευτικοί παρουσιάζονται συσπειρωμένοι και με διάθεση να συζητήσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν, χωρίς ωστόσο να τους ικανοποιεί η νέα «ανανεωμένη», όπως την χαρακτήρισε υπουργός, πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κληθείς να σχολιάσει το ερώτημα του κ. Νίκου Τορναρίτη, ποια είναι η θέση τους για τη νέα πρόταση, ο κ. Φυλακτού απάντησε πως είναι θετικοί στο σημείο με τη ΜΕΘΕΥ, όμως χωρίς να γνωρίζουν αν αυτή η πρόταση που παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι συζητήσιμη δεν μπορούν να δώσουν απάντηση.

Συναντήσεις και αύριο

Το στίγμα του στην συνεδρία άφησε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέλυσε τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών και το περιβόητο θέμα των απαλλαγών. «Η θέση μας είναι ότι έχουμε καθυστερήσει πολλά χρόνια ώστε να γίνουν μεταρρυθμίσεις όσο αφορά τις απαλλαγές. Όλες αυτές οι απαλλαγές δεν είναι με κατοχυρωμένο νόμο ισχυρά αποδεκτές», τόνισε.

Μικρή αναστάτωση έφερε και η αποβολή του αντιπρόεδρου της ΟΕΛΜΕΚ Παντελή Νικολαΐδη, ο οποίος κατά την διάρκεια που ο γενικός ελεγκτής ανέλυε τα πιο πάνω, έγραψε ένα προσβλητικό σχόλιο για τον κ. Μιχαηλίδη.

Με το τέλος της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, κάλεσε στο γραφείο του τον Υπουργό Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε μια προσπάθεια του σύσφιξης των σχέσεων.

Σημειώνεται πως αύριο στις 10 το πρωί, η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ θα έχουν συνάντηση με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τους οποίους θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση επί των μέτρων που θα προτείνουν οι δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις, στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Τετάρτης, 5 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση