ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
 

Μια απ’ τα ίδια στην παιδεία

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, προσπάθησε να κατευθύνει την συζήτηση σε ήπιους τόνους

Newsroom K

Σε ομαλό κλίμα αν εξαιρεθούν δύο με τρεις περιπτώσεις, διεξήχθη το πρωινό της Παρασκευής (31/08) η αναμενόμενη από κοινού συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών της παιδείας και της εργασίας στην βουλή των αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, προσπάθησε να κατευθύνει την συζήτηση σε ήπιους τόνους, παρόλες τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 24ώρα αναμεταξύ των δύο πλευρών (κυβέρνηση- εκπαιδευτικών).

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, μέσα σε κλειστές πόρτες, πριν την διεξαγωγή της συνεδρίας, συμφώνησαν να διεξάγουν μια εποικοδομητική συζήτηση χωρίς εντάσεις για να βρεθεί μια λύση στην κρίση που ξέσπασε στην παιδεία.

Μέσα σε αυτή την πολύωρη συνεδρία δόθηκε η ευκαιρία στον υπουργό Παιδείας να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα και να τοποθετηθεί επί της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Χαμπιαούρης, εντός και εκτός της συνεδρίας, έκανε παράκληση προς όλους να πέσουν οι τόνοι και να στηρίξουν την νέα πρόταση του Προέδρου, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι οι πόρτες του διαλόγου είναι ανοιχτές. «Να βγούμε έξω μονιασμένοι και να αποδεχτούμε την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μπούμε σε ένα εντατικό διάλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίας.

Απ’ την άλλη πλευρά του νομίσματος οι εκπαιδευτικοί παρουσιάζονται συσπειρωμένοι και με διάθεση να συζητήσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν, χωρίς ωστόσο να τους ικανοποιεί η νέα «ανανεωμένη», όπως την χαρακτήρισε υπουργός, πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κληθείς να σχολιάσει το ερώτημα του κ. Νίκου Τορναρίτη, ποια είναι η θέση τους για τη νέα πρόταση, ο κ. Φυλακτού απάντησε πως είναι θετικοί στο σημείο με τη ΜΕΘΕΥ, όμως χωρίς να γνωρίζουν αν αυτή η πρόταση που παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι συζητήσιμη δεν μπορούν να δώσουν απάντηση.

Συναντήσεις και αύριο

Το στίγμα του στην συνεδρία άφησε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέλυσε τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών και το περιβόητο θέμα των απαλλαγών. «Η θέση μας είναι ότι έχουμε καθυστερήσει πολλά χρόνια ώστε να γίνουν μεταρρυθμίσεις όσο αφορά τις απαλλαγές. Όλες αυτές οι απαλλαγές δεν είναι με κατοχυρωμένο νόμο ισχυρά αποδεκτές», τόνισε.

Μικρή αναστάτωση έφερε και η αποβολή του αντιπρόεδρου της ΟΕΛΜΕΚ Παντελή Νικολαΐδη, ο οποίος κατά την διάρκεια που ο γενικός ελεγκτής ανέλυε τα πιο πάνω, έγραψε ένα προσβλητικό σχόλιο για τον κ. Μιχαηλίδη.

Με το τέλος της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, κάλεσε στο γραφείο του τον Υπουργό Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε μια προσπάθεια του σύσφιξης των σχέσεων.

Σημειώνεται πως αύριο στις 10 το πρωί, η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ θα έχουν συνάντηση με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τους οποίους θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση επί των μέτρων που θα προτείνουν οι δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις, στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Τετάρτης, 5 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X