ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:25
 

ΟΕΛΜΕΚ: Στον αέρα η «συμφωνία» για άρση του αδιεξόδου

Τη συμφωνία της Διυπουργικής Επιτροπής με τους προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αναμένει να εξετάσει το ΚΣ της ΟΕΛΜΕΚ

Του Νικόλα Πέτρου

Από το Κεντρικό Συμβούλιου της ΟΕΛΜΕΚ, όπως φαίνεται θα περάσει, η λεγόμενη «συμφωνία», των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τη Διυπουργική Επιτροπή. Μπορεί για πολλούς η κρίση στην παιδεία να έβαλε μια άνω τελεία, ωστόσο, στις τάξεις της ΟΕΛΜΕΚ, δεν τελείωσε τίποτε επίσημα πριν έρθει κάτι χειροπιαστό για να εγκριθεί ή όχι από τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

Όπως αναφέρουν στην «Κ», πηγές εντός της οργάνωσης, την ερχόμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ θα συνέλθει για να εξετάσουν γραπτώς τα όσα συμφώνησα προφορικός την περασμένη Τετάρτη, οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών οργανώσεων και Διυπουργική Επιτροπή, πλην του Κώστα Καδή που απουσίαζε στο εξωτερικό. Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί, πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι της προφορικής «συμφωνίας» των δύο πλευρών. Μια άλλη πηγή εντός της οργάνωσης, θεωρεί πως η πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης τείνει προς την αποδοχή της συμφωνίας, προκειμένου να αρχίσει ο θεσμικό διάλογος για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον τομέα της παιδείας.

Σημειώνεται, πως μέχρι να συνέλθει το ΚΣ της ΟΕΛΜΕΚ για να αποφασίσουν πως θα πορευθούν στη συνέχεια, στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης ισχύουν ακόμα τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην αρχή αυτής της κρίσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένα από τα μέτρα που φέρεται να εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα είναι αυτά της μη ανάγνωσης των ανακοινώσεων του υπουργού Παιδείας και της μη συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιτροπές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

ΑΗΔΙΑ !

Πού πάμε;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X