ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραδόθηκε στον Υπ. Παιδείας η πρόταση των εκπαιδευτικών

Την πρόταση παρέδωσε αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, στον υπουργό Παιδείας

Του Νικόλα Πέτρου

Παραδόθηκε λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα η πρόταση - εισήγηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την πρόταση παρέδωσε αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού στον υπουργό Παιδείας.

Η εισήγηση που ετοίμασε η πλευρά των εκπαιδευτικών οργανώσεων έχει να κάνει με την πίστωση διδακτικού χρόνου. Όπως αναφέρεται στην πρόταση των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τίτλο, «θέση για έξοδο από την κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης», «η πρακτική της πιστωτικής χρόνου εμπεριέχεται ήδη και στις εισηγήσεις της Κυβέρνησης (βλ. σημείο 4) τι οποίο κατά την άποψη μας μπορεί να διατυπωθεί όπως πιο κάτω:

Οι πιο πάνω μειώσεις θα πιστωθούν σε όσους εκπαιδευτικούς έχουν επηρεαστεί και θα τους αποδοθούν σταδιακά με ανάλογο χρόνο, εκτός εάν κατά τον διάλογο που θα ακολουθήσει προκύψουν συμφωνημένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη σημερινή απόφαση».

Αυτή η «ιδέα», όπως την χαρακτήρισαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, εάν γίνει αποδεκτή απ’ ην κυβέρνηση θα αποσυρθούν όλα τα μέτρα που έχουν βάλει σε εφαρμογή από την περασμένη βδομάδα, και θα μπορέσουν να παρακαθήσουν σε μακροσκελές διάλογο για ουσιαστική αναβάθμιση της παιδείας.

Αυτό που αναμένεται να διαφανεί, είναι, αν η διυπουργική επιτροπή σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δουν θετικά αυτή την «ιδέα» των εκπαιδευτικών οργανώσεων και αποδεχθούν το αίτημα τους, έτσι ώστε να βρεθεί μια διέξοδος και να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές τους τελευταίους μήνες. Απάντηση στην πρόταση των εκπαιδευτικών απ΄την κυβέρνηση θα δοθεί εντός της ημέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Αντίδραση Γ. Εισαγγελέα για υπόθεση τεμαχίου γης στον Πωμό

«Εμετό προκαλεί το γεγονός ότι, χάρις τους χειρισμούς του κ. Γενικού, κανένας απ` αυτούς που μας κατέστρεψαν ...»
Απελπισμένος  |  10:46

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση