ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραδόθηκε στον Υπ. Παιδείας η πρόταση των εκπαιδευτικών

Την πρόταση παρέδωσε αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, στον υπουργό Παιδείας

Του Νικόλα Πέτρου

Παραδόθηκε λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα η πρόταση - εισήγηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την πρόταση παρέδωσε αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού στον υπουργό Παιδείας.

Η εισήγηση που ετοίμασε η πλευρά των εκπαιδευτικών οργανώσεων έχει να κάνει με την πίστωση διδακτικού χρόνου. Όπως αναφέρεται στην πρόταση των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τίτλο, «θέση για έξοδο από την κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης», «η πρακτική της πιστωτικής χρόνου εμπεριέχεται ήδη και στις εισηγήσεις της Κυβέρνησης (βλ. σημείο 4) τι οποίο κατά την άποψη μας μπορεί να διατυπωθεί όπως πιο κάτω:

Οι πιο πάνω μειώσεις θα πιστωθούν σε όσους εκπαιδευτικούς έχουν επηρεαστεί και θα τους αποδοθούν σταδιακά με ανάλογο χρόνο, εκτός εάν κατά τον διάλογο που θα ακολουθήσει προκύψουν συμφωνημένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη σημερινή απόφαση».

Αυτή η «ιδέα», όπως την χαρακτήρισαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, εάν γίνει αποδεκτή απ’ ην κυβέρνηση θα αποσυρθούν όλα τα μέτρα που έχουν βάλει σε εφαρμογή από την περασμένη βδομάδα, και θα μπορέσουν να παρακαθήσουν σε μακροσκελές διάλογο για ουσιαστική αναβάθμιση της παιδείας.

Αυτό που αναμένεται να διαφανεί, είναι, αν η διυπουργική επιτροπή σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δουν θετικά αυτή την «ιδέα» των εκπαιδευτικών οργανώσεων και αποδεχθούν το αίτημα τους, έτσι ώστε να βρεθεί μια διέξοδος και να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές τους τελευταίους μήνες. Απάντηση στην πρόταση των εκπαιδευτικών απ΄την κυβέρνηση θα δοθεί εντός της ημέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Δήμος Κερύνειας: Δεν ξέρει ο Πρόεδρος τον πληθυσμό της πόλης

«Ο Δήμος Κερύνειας οφείλει να αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά στα σκανδαλώδη που εκστομίζει ο Πρόεδρος της ...»
Θεοχάρης Θεοχ΄ρη  |  20:19

Καδής: Καθηλωμένος πολιτικά ο φάκελος χαλλουμιού

«Χωρίς καμμία αμφιβολία ένας από τους λιγότερο ικανούς Υπουργούς της ΚΔ διαχρονικά...Σε κανένα Υπουργείο ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  19:53

Συνάντηση Αβέρωφ-Ακιντζί στην κατεχόμενη Κερύνεια

«Ενώ προφανώς, η πρόσφατη συναντηση του Άντρου με τον Ακκιντζί δεν ήταν επικοινωνιακό κόλπο αλλά γεμάτη ...»
YiannakisKosti  |  17:47

Στο 2,75% το 15ετές ομόλογο της Κύπρου

«2,8% ;;; Έννεν λλίον καμπόσα;»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  15:04

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X