ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:56
 

ΠΟΕΔ: Υπουργείο και κυβέρνηση στοχοποίησαν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις

Συμβολική η απόφαση του υπουργείου να διασκορπίσει την γραμματεία της οργάνωσης σε σχολεία, σύμφωνα με τον Χ. Χαραλάμπους

Newsroom K

Συμβολική χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να διασκορπίσει, μέσω μεταθέσεων, την επταμελή γραμματεία της οργάνωσης σε σχολεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Με δηλώσεις του στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι είναι αδύνατον, με αυτά τα δεδομένα, να λειτουργήσει η οργάνωση, σημειώνοντας ότι της ίδιας μεταχείρισης έτυχαν και οι ηγεσίες της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΔ, η στάση αυτή συνιστά πίεση προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις οποίες Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση στοχοποίησαν για να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο πολυσχιδές έργο τους.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που λήφθηκαν για εξορθολογισμό στην εκπαίδευση, ο κύριος Χαραλάμπους επανέλαβε ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση, ούτε διόρθωση, αλλά στρέβλωση. Αναφερόμενος στη θέση του γενικού ελεγκτή για το θέμα, ανέφερε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν κάνει εκπαιδευτική πολιτική, αλλά υποβάλλει εισηγήσεις. Χωρίς διάλογο δεν υπάρχει παιδεία, συνέχισε ο κ. Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι ο Υπουργός Παιδείας βρίσκεται σε σύγκρουση όχι μόνο με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με κόμματα. «Δεν επιθυμούμε την σύγκρουση, αλλά μας το επιβάλλουν και είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αυτά θα έχουν κόστος σε μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ ανέφερε ότι θα έπρεπε να είναι διαχωρισμένη η παιδεία από την εκκλησία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση