ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:04
 

Προβληματισμό σε εκπαιδευτικούς προκαλούν τα τελευταία γεγονότα

Φέρνουν στην επιφάνεια προβλήματα που υπάρχουν στους σχολικούς χώρους με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά

Του Στέλιου Στυλιανού

Δεν λέει να σταματήσει με τίποτα η κόντρα των εκπαιδευτικών με τον υπουργό Παιδείας καθώς μόλις ένα 24ωρο μετά από την διακοπή κάθε επικοινωνίας με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη που ανακοίνωσε κατά την δημοσιογραφική της διάσκεψη η ΠΟΕΔ, εκτός και αν αυτή αφορά την ασφάλεια και υγεία στα σχολεία, φαίνεται να δημιουργεί νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

Τα γεγονότα που δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του 10χρονου μαθητή, η πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε εναντίον του δασκάλου που ήταν υπεύθυνος για το μάθημα, αλλά και η δήλωση του Κώστα Χαμπιαούρη ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί, ανεπαρκείς, προβληματικοί και με ψυχολογικά φέρνει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκπαιδευτικούς κατά του πολιτικού τους προϊστάμενου, καθώς αποκαλύπτουν σωρεία προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν κατά την εκτέλεση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με εκρήξεις θυμού από μαθητές, αλλά και με εκφοβισμό μικρότερων μαθητών από τους συμμαθητές τους, όπως και παραβατικές συμπεριφορές από μαθητές προς συμμαθητές τους, εκπαιδευτικούς ακόμα και στην περιουσία του σχολείου.

Μέσα από τα πιο πάνω αλλά και από σειρά άλλων παραβατικών συμπεριφορών οι εκπαιδευτικοί, αναρωτιούνται πως μπορούν να διδάξουν χωρίς την απαραίτητη ησυχία και σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις. Παράλληλα προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω σημειώνουν ότι μετά το τελευταίο γεγονός φοβούνται να μην βρεθούν και οι ίδιοι ένοχοι στην περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος μαθητής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Στέλιου Στυλιανού

Σχόλια αναγνωστών

«Ενεση» 15 δισ. στην Τουρκία υποσχέθηκε το Κατάρ

«Απλούστατα παρατείνετε τη ζωή του μελλοθάνατου...........»
knak  |  21:11

Οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί περιγράφουν τη στιγμή της σύλληψής τους (βίντεο)

«".....Περιγράφουν τις πρώτες στιγμές της σύλληψης τους και τις συνθήκες διαβίωσης τους στα ...»
Λευτέρης Μ.  |  16:49

DW: Προς capital control η Τουρκία;

«O σουλτανίσκος ανέλαβε πολλά καθήκοντα, αυτό του οικονομολόγου όμως του βγήκε .... στραβό! »
knak  |  12:28

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση