ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:57
 

Προδρόμου: Να στοχεύσουμε στην ενίσχυση του δημόσιου σχολείου

Ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση, σημειώνει, ο Εκπρόσωπός της, Πρόδρομος Προδρόμου, «ήταν και συνεχίζει να είναι της άποψης ότι στο πλαίσιο της γενικής μεταρρύθμισης στο χώρο της εκπαίδευσης πρέπει να αϕεθούν στην άκρη κάθε είδους αντιπερισπασμοί και όλα τα ‘μικρά’ και να στοχεύσουμε το πραγματικά μεγάλο ζήτημα που είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση και η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου». 
 
Εξ αφορμής της 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής, ο Εκπρόσωπος εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «με σημερινές παρεμβάσεις τους, κόμματα της αντιπολίτευσης καταλογίζουν στην Κυβέρνηση είτε ότι ‘δεν επιδιώκει την εξεύρεση λύσης και τη διάρρηξη του αδιεξόδου (ΔΗΚΟ) είτε ότι ‘θέλει να αποϕασίζει και να διατάζει παρακάμπτοντας το θεσμοθετημένο διάλογο (ΑΚΕΛ)’».
 
Προσθέτει ότι «ολόκληρη η χώρα παρακολούθησε την Κυβέρνηση να είναι διαρκώς έτοιμη και πρόθυμη για διάλογο και να έχει διαδοχικές συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε όλη τη διάρκεια του ϕετινού καλοκαιριού».
 
Όπως αναφέρει ο κ. Προδρόμου, «σε σημερινή συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρατά ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου, υπογραμμίζοντας ότι αντί να αποδώσει την ευθύνη στην πλευρά των συνδικαλιστών για το αδιέξοδο, επαναλαμβάνει την ανάγκη να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων μπαίνοντας σε διάλογο με καλή θέληση και υπευθυνότητα για τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης».
 
 Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνεχίζει, «είχαν δύο πολύωρες συναντήσεις με τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στη διάρκεια της δεύτερης στις 23 Αυγούστου κατέληξαν και σε συμβιβαστική ϕόρμουλα την οποία δυστυχώς απέρριψαν στη συνέχεια.
 
Επίσης, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «μετά από ολονύκτιες διαβουλεύσεις με τη Διυπουργική Επιτροπή, η οποία και δημιουργήθηκε ειδικά για το διάλογο, κατέληξαν σε συμφωνία την οποία στη συνέχεια οι οργανώσεις αθέτησαν».
 
«Παραταύτα η Κυβέρνηση παραμένει και τώρα ανοιχτή στο διάλογο, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτός πρέπει να αϕορά το σύνολο των θεμάτων που υπάρχουν και ιδιαίτερα τον κοινό στόχο για ποιότητα στην εκπαίδευση και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου» καταλήγει η γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση