ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:57
 

Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ: Τα μέτρα της 4ης Ιουλίου είναι η ρίζα του προβλήματος

Σε μέτρα και δημοψήφισμα προχωρούν ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ

Newsroom K

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θέτουν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα, μέτρα που αφορούν, κατά κύριο λόγο, τον εξωδιδακτικό χρόνο, είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους και πρόσθεσε ότι το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών θα διεξάγεται κανονικά.

Τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια και οι Γραμματείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ είχαν σήμερα πολύωρη σύσκεψη, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, τον Σύνδεσμο Βοηθών Διευθυντών και Βοηθών Διευθυντών Α’.

Η ρίζα του προβλήματος

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι το κομβικό σημείο για να μπορέσουν να προχωρήσουν και να εξευρεθεί λύση είναι να δουν τι κάνουν με τα μέτρα του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου και πρόσθεσε ότι εκεί είναι η ρίζα του προβλήματος και εκεί θα πρέπει να εστιάσουν.  

Αναφορικά με την σύσκεψη, ο κ. Σωκράτους είπε ότι ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, μια πάρα πολύ ωφέλιμη συνάντηση, γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκρυσταλλώσουν πάνω σε ένα κείμενο εργασίας το οποίο είχαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην συνάντηση, τα μέτρα τα οποία προτίθενται τόσο η ΟΕΛΜΕΚ όσο και η ΟΛΤΕΚ να θέσουν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα.

Θα στήσουν κάλπες στα σχολεία

Όπως είπε, στις 5 Σεπτεμβρίου θα στηθούν κάλπες σε όλα τα σχολεία, με βάση το νόμο περί απεργιών.

«Οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να τοποθετηθούν και να εξουσιοδοτήσουν το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ για λήψη δυναμικών απεργιακών μέτρων. Αυτό που συζητήσαμε σήμερα είναι ποια άλλα μέτρα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή και θα τεθούν από την ερχόμενη Δευτέρα», σημείωσε.

Σε παρατήρηση αν στις 7 Σεπτεμβρίου που θα μπουν οι μαθητές στις τάξεις, οι καθηγητές θα μπουν στις τάξεις και θα διδάξουν κανονικά, ο κ. Σωκράτους είπε ότι αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, οι καθηγητές θα είναι κανονικά στα σχολεία.

«Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να μπούμε οτιδήποτε για συγκεκριμένες ημερομηνίες, γιατί, πέρα από αυτό, χρειάζεται και ένας συντονισμός με τις άλλες δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις. Τα απεργιακά μέτρα θα είναι, ακριβώς, σε συνεννόηση πάντοτε με τις άλλες δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις», συμπλήρωσε.

«Τα μέτρα δεν είναι αυτοσκοπός»

Σε ερώτηση αν μελετάται και τρίτη κινητοποίηση, ο κ. Σωκράτους είπε ότι αυτή την στιγμή, σε ότι αφορά την ΟΕΛΜΕΚ τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ενώπιον του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου. Επανέλαβε παράλληλα, ότι τα μέτρα δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός.

Ερωτηθείς ποιο είναι αυτό το παράθυρο που θέλουν, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι τρέχουν οι εξελίξεις και σημείωσε ότι θα αναμένουν αν τους ζητηθεί οτιδήποτε από τα κόμματα, είτε από μια πρωτοβουλία για παράδειγμα που έχει αναλάβει ο κ. Συλλούρης, αλλά και από άλλες πλευρές που έχουν καταθέσει απόψεις.

Ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και από την κυβέρνηση και ευχήθηκε "μέσα από όλα αυτά να βρεθεί μια ευκαιρία, ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε την περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης στο χώρο της εκπαίδευσης».

 

 

 

  

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X