ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα μαχαίρια υπουργός Παιδείας- ΠΟΕΔ

Η δήλωση Χαμπιαούρη ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί με ψυχολογικά άναψε φωτιές

Newsroom K

Νέο μέτωπο συγκρούσεων με αφορμή το θάνατο του 10χρονου μαθητή, σχηματίζεται το τελευταίο 24ωρο αφού τις αντιπαραθέσεις υπουργείου Υγείας με την συντεχνία των γιατρών διαδέχθηκε η κόντρα που ξέσπασε, μεταξύ υπουργείου Παιδείας και ΠΟΕΔ, μετά και την ανακοίνωση της διεξαγωγής της πειθαρχικής έρευνας εναντίον του δασκάλου ο οποίος είχε την ευθύνη του μαθήματος την ώρα του τραυματισμού του 10χρονου μαθητή. Με την ΠΟΕΔ μάλιστα να συγκαλεί δημοσιογραφική διάσκεψη το μεσημέρι του Σαββάτου για να ανακοινώσει σειρά μέτρων μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Διαπόμπευση δασκάλου

Η κόντρα των δύο ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής όταν μέσω ανακοίνωσης της η ΠΟΕΔ τόνισε ότι υπουργός Παιδείας, αποπροσανατολίζει για να καλύψει και να αποποιηθεί τις ευθύνες του υπουργείου του, μιλώντας μάλιστα  για προσπάθεια διαπόμπευσης του εκπαιδευτικού ο οποίος βρίσκεται, ήδη, σε διαδικασία πειθαρχικής έρευνας με αφορμή το θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή.

Η ΠΟΕΔ σε ανακοίνωση πρόσθεσε ότι έχει συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με σκοπό τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, με τη γραμματεία της οργάνωσης να ζητά από το Δ.Σ. τη σύγκληση Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων όλων των μελών της. Την αντίδραση της ΠΟΕΔ έφερε δημοσίευμα στο οποίο γινόταν  λόγος για προβληματική κατάσταση από πλευράς του εκπαιδευτικού, με παράπονα τα οποία αφορούσαν αμέλεια στα καθήκοντά του. Εξ αφορμή του δημοσιευματος αυτού, η ΠΟΕΔ σημείωσε ότι προκύπτει εύλογα το ερώτημα εάν τα προσωπικά δεδομένα όλων των εκπαιδευτικών βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ή οποιωνδήποτε άλλων.

Τόνισε παράλληλα  ότι το υπουργείο Παιδείας οφείλει να διατάξει διοικητική έρευνα και να ξεκαθαρίσει κατά πόσο στους Προσωπικούς Φακέλους των εκπαιδευτικών που έχουν πρόσβαση αναρμόδια άτομα ή άτομα που μπορεί να διαρρέουν πληροφορίες. Μάλιστα η οργάνωση κάνει ακόμη λόγο για απέλπιδα προσπάθεια του Υπουργού Παιδείας «να αποπροσανατολίσει από την ουσία του σοβαρότατου ζητήματος της Ασφάλειας και Υγείας στα σχολεία, και να καλύψει και να αποποιηθεί τις σοβαρότατες ευθύνες και παραλείψεις του».

Εκπαιδευτικοί με ψυχολογικά

Μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής σε τηλεοπτική εκπομπή στο Σίγμα ο υπουργός Παιδείας προέβει σε μια πολύ σοβαρή παραδοχή σχετικά με τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι ενεργοί στα σχολεία. Όπως σημείωσε ο κύριος Χαμπιαούρης υπάρχουν προβληματικοί εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους οποίους το υπουργείο γνωρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος, πρόσθεσε, που εξαγγέλθηκε το Σύστημα Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού και Εκπαιδευτικού Έργου, του οποίου ένας εκ των στόχων, είναι η απομάκρυνση από το εκπαιδευτικό σύστημα όσων καθηγητών είναι ακατάλληλοι για να διδάσκουν.

Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας ότι υπάρχον εκπαιδευτικοί με ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η δήλωση αυτή του υπουργού Παιδείας έφερε την έντονη αντίδραση της ΠΟΕΔ η οποία μέσω της έκτακτης δημοσιογραφικής διάσκεψης αναμένεται να ανακοινώσει σειρά μέτρων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Σημειώνεται πως  το πρωί του Σαββάτου (19/05), το ΥΠΠ εξέδωσε ανακοίνωση στην αποία αναφέρει πως έχει προγραμματίσει συνάντηση με όλους του εμπλεκόμενου φορείς, για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στους σχολικούς χώρους.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαΐου στο ισόγειο του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΥΠΠ:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) θέτει ως προτεραιότητά του την όσο το δυνατόν καλύτερη και ασφαλέστερη παραμονή των εκπαιδευτικών και των μαθητών στους χώρους των σχολικών μονάδων.

Μέσα στο πιο πάνω πλαίσιο, το ΥΠΠ ανταποκρίνεται άμεσα στις ανακοινώσεις των οργανωμένων γονέων και των εκπαιδευτικών οργανώσεων, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και προγραμματίζει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στους σχολικούς χώρους.

Η συνάντηση καθορίστηκε για την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 11π.μ., στο ισόγειο του ΥΠΠ. Σχετική πρόσκληση αποστέλλεται άμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, Οργανωμένους Γονείς, Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, Σχολικές Εφορείες, Αρμόδια Τμήματα Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ΜΚΟ, κ.ά).»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X