ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
 

Έκκληση Χαμπιαούρη να γίνει αποδεκτή η πρόταση Αναστασιάδη

Δεν τίθεται θέμα συζήτησης όσο υφίστανται οι αποφάσεις τις Κυβέρνησης λένε οι οργανώσεις

Newsroom K

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ απέρριψαν με τοποθέτησή τους ενώπιον της κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τη χθεσινή πρόταση της Κυβέρνησης.  Όπως ανέφεραν, όσο υφίστανται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα μέτρα εξορθολογισμού, δεν τίθεται θέμα συζήτησης. 

Λίγο μετά τις 09:00 ξεκίνησε η συζήτηση περί των διαδικαστικών, χωρίς την παρουσία των μέσων. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, από πλευράς ΔΗΚΟ έχει κατατεθεί πρόταση με σκοπό την αποπυροδότηση της κρίσης. Η πρόταση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα εξής:

1. Η απόφαση της Κυβέρνησης που παρεμβαίνει στο Συνταγματικά Κατοχυρωμένο Συνδικαλιστικό Δικαίωμα των εκπαιδευτικών και του τρόπου ενάσκησής του, να παγοποιηθεί/ανασταλεί και να είναι αντικείμενο συζήτησης των άμεσα εμπλεκόμενων, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, ήτοι μέχρι το τέλος του 2018.

2. Η απόφαση της Κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση των διδακτικών περιόδων ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας (βιολογικός παράγοντας ) που αφορά τους απλούς εκπαιδευτικούς , τους Βοηθούς Διευθυντές, τους Βοηθούς Διευθυντές Α΄ και τους νεοεισερχόμενους εκπαιδευτικούς να παγοποιηθεί/ανασταλεί και να είναι, επίσης, αντικείμενο συζήτησης των άμεσα εμπλεκόμενων, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού εξορθολογισμού.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόταση του ΔΗΚΟ

Συνεχής ενημέρωση

13:34 Ολοκληρώνεται η συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών της παιδείας και της εργασίας με θερμή παράκληση από τον Υπουργό Παιδείας: «Να βγούμε έξω μονιασμένοι και να αποδεχτούμε την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μπούμε σε ένα εντατικό διάλογο» 

13:28 Έκκληση Χαμπιαούρη να δεχθούν την πρόταση οι εκπαιδευτικοί

Η νέα πρόταση του Προέδρου είναι πολύ πιο βελτιωμένη από αυτή της 23ης Αυγούστου και είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε διάλογο. Δεν μηδενίζεται ο συνδικαλιστικός χρόνος. Όπως ανέφερε και ο κ. Αντωνίου σε περίπτωση αναστολής των μέτρων της 4ης Ιουλίου θα έχουμε πρόβλημα στελέχωσης στα σχολεία. Παράκληση να κάνουμε όλοι ένα βήμα μπροστά και να αποδεχτούμε την πρόταση του Προέδρου, ανέφερε ο Υπουργός

13:13 Φίλιος Φυλακτού: «Οι δηλώσεις των μαθητών και των φοιτητών μας καθήλωσαν. Εμείς θα είμαστε εκεί καθηλωμένοι στον διάλογο τεκμηριωμένα. Οι 14.000 ένα πράμα ζήτησαν, την αναστολή των αποφάσεων, έχω δικαίωμα να πω σε αυτούς του ανθρώπους όχι;»

13:08 ΠΣΕΜ: «Σκοπός της κυβέρνησης είναι να φτιάξει ένα πιο συντηρητικό σχολείο με ετσιθελικές αποφάσεις. Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα στηρίξουμε μέχρι τέλους τους καθηγητές μας». Από την πλευρά της η ΠΟΦΕΝ ζήτησε την αναβολή των μέτρων της κυβέρνησης. Η εκπρόσωπος της ΠΟΦΕΝ ανέφερε πως θα σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

13:00 Να βάλουν νερό στο κρασί τους για τα παιδιά ζήτησε από όλους τους φορείς ο Πρόεδρος Δημοτικής Εκπαίδευσης

12:55 Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, κ. Νικηφόρου ανέφερε πως «αν πάρουμε κάποια σημαντική απόφαση σήμερα θα κλείσουν τα σχολεία και θα ψάχνουμε για στελέχωση ακόμη. Παράκληση όποιο μέτρο και να πάρουμε τα σχολεία να στελεχωθούν έγκαιρα»

12:47 Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Αντωνίου: Δεν είναι απλή η στελέχωση των σχολείων. Οτιδήποτε λέγετε περί στελέχωσης εντός δύο με τριών ημέρων δεν μπορεί να έχει βάση.

12:27 Γιώργος Λουκαΐδης: Οι εκπαιδευτικοί είναι εδώ με συγκεκριμένες θέσεις για να συζητήσουν το θέμα των απαλλαγών. Σε αυτό το σημείο μας έφεραν εδώ οι μονομερείς αυταρχικές, αλαζονικές αποφάσεις (εννοώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης).

12:25 Ο πρόεδρος της βουλής απέβαλε από την συνεδρία τον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελή Νικολαΐδη για την ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

12:00 Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα εκατομμύρια που χάνονται στην παιδεία από την στιγμή που χάθηκαν δισεκατομμύρια στον Συνεργατισμό, ανέφερε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ενώ πρόσθεσε πως η θέση μας είναι ότι έχουμε καθυστερήσει πολλά χρόνια ώστε να γίνουν μεταρρυθμίσεις όσο αφορά τις απαλλαγές. Όλες αυτές οι απαλλαγές δεν είναι με κατοχυρωμένο νόμο ισχυρά αποδεκτές.

11:50 Γενικός Ελεγκτής: Η πρώτη φορά που ελεγκτική υπηρεσία έκανε αναφορά στο θέμα των απαλλαγών ήταν το 2004. Στην έκθεση του 2012 είχε περιληφθεί η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε μια αναφορά μέσα για «αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών», θέση που η ελεγκτική υπηρεσία δεν ασπάστηκε.

11:40 Δε ζητήθηκε από τις οργανώσεις να συζητήσουμε απόσυρση των αποφάσεων του Υπουργικού

Ως κυβέρνηση έχουμε πάρει απόφαση να λάβουμε μέτρα για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση… σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις η απόσυρση των μέτρων της 4ης Ιουλίου. Η ουσία είναι μια είναι πώς προχωράμε και πώς μπαίνουμε στον διάλογο, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας

11:37 Πώς να συζητήσουμε μέτρα τα οποία έχουν αρχίσει ήδη να υλοποιούνται, αναρωτήθηκε ο Χάρης Χαραλάμπους

11:32 Προσωπική μου παράκληση είναι αν θέλουμε να δούμε εξ' ολοκλήρου τα ζητήματα να αφήσουμε τα παιχνίδια, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους

11:27 Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού επισήμανε πως στο τραπέζι έχουμε την πρόταση του Προέδρου, το ερώτημα είναι αν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις το αποδέχονται η όχι.

11:15 Ερώτηση προς το πρόεδρος της ΠΟΕΔ για το ποια είναι η θέση τους σχετικά με τη βελτιωμένη πρόταση του Προέδρου απηύθυνε ο Βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, με τον Φίλιο Φυλακτού να απαντά: «Ναι στην ΜΕΘΕΥ, όμως η πρόταση του προέδρου κατά πόσο είναι συζητήσιμη είναι και αυτή πρόταση take it or leave it;»

11:07 Φίλιος Φυλακτού: Το πρόβλημα που είμαστε εμείς εδώ να επιλύσουμε δεν έχει γίνει κανένας διάλογος μέσα από τον οποίον να μπορέσουμε να συζητήσουμε τις θέσεις τις οποίες μας αφορούν. Ένας διάλογος πρέπει να έχει πρακτικά, θέλουμε να δούμε πρακτικά. Δεν βγαίναμε μέσα από τις προτάσεις που μας δόθηκαν. Δεν μας είπε κανένας ποτέ ότι μπορούμε να αναστείλουμε αυτά τα μέτρα για μια βδομάδα. Ζητήσαμε γραπτό κείμενο από τον υπουργό παιδείας, για να τα μελετήσουμε, και δεν τα λάβαμε ποτέ, αντ’ αυτού μέχρι την Τετάρτη (4 Ιουλίου) πάρθηκαν οι αποφάσεις.»

11:00 Έντονος ο Πρόεδρος της Βουλής προς τον υπουργό Παιδείας: «Πόσο πρόβλημα θα σας δημιουργούσε να ανασταλεί μόνο το μέτρο των απαλλαγών και εντός μιας εβδομάδας να συζητήσετε μαζί με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις;» Ο κ. Χαμπιαούρης απάντησε: Αν έρθουν με αντιπρόταση θα το συζητήσουμε.

10:40 Πότε δεν θίξαμε την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών τους οποίους σεβόμαστε για το έργο που επιτελούν. Δεν είναι αυτοσκοπός να θίξουμε το έργο οποιουδήποτε εκπαιδευτικού.

10:35  Όταν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, όσο αφορά την μείωση της διδακτικής περιόδου για τους υπεύθυνους καθηγητές, αυτοί είπαν ότι αποδεχόμαστε την μείωση του χρόνου της διδακτικής περιόδου για τους υπεύθυνους καθηγητές, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός

10:30 Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο της Βουλής αν τέθηκε χρονοδιάγραμμα, ο κ. Χαμπιαούρης απάντησε πως τέθηκαν πολλές φορές μέσω επιστολών. «Ποτέ δεν είπαμε ότι θα καταργήσουμε των συνδικαλισμό. Αυτό που είπαμε είναι να τεθούν κάποια μέτρα στον τρόπο που λειτουργούν οι συνδικαλιστές»

10:27 Στις 12 Ιουλίου στείλαμε επιστολή για να συζητήσουμε επί των τεσσάρων αποφάσεων/μέτρων του Υπουργικού. Εμείς δεν πειράξαμε τις απαλλαγές, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Χαμπιαούρης

10:23 Υπουργός παιδείας: Δεν έχουμε να δώσουμε κάποια περαιτέρω στοιχεία στο παρών στάδιο, θα τα ανακοινώσω εντός 2-3 ημερών. «Δεν είναι ο τρόπος που παρουσιάσαμε εμείς το θέμα αλλά η αντίδραση των εκπαιδευτικών οργανώσεων το πρόβλημα»

10:17 Ξεκίνησε η συνεδρία με ομιλία του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X