ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:17
 

Στην αναμονή η τροποποιημένη πρόταση της Κυβέρνησης για την παιδεία

Αποφασίζει την Πέμπτη η ΠΟΕΔ, κανονικά το δημοψήφισμα της Τετάρτης

Του Νικόλα Πέτρου

Με νέα πρόταση επανήλθε η Κυβέρνηση για άρση του αδιεξόδου στην παιδεία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, για να παρθούν νέες αποφάσεις, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει εκπαιδευτικές οργανώσεις και Κυβέρνηση. Η εν λόγω προσπάθεια της Κυβέρνησης έγινε λίγες ώρες πριν το δημοψήφισμα της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου όπου θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, για να πάρουν εξουσιοδότηση από τα μέλη τους για τη λήψη απεργιακών μέτρων.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το Υπουργικό, ουσιαστικά, είναι ένας συνδυασμός των προτάσεων της 23ης και 30ης Αυγούστου, οι οποίες δεν στάθηκαν ικανές να μεταπείσουν τους συνδικαλιστές να κάνουν πίσω στα μέτρα που ανακοίνωσαν ότι θα εφαρμόσουν με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς. Ενώ αποφασίστηκε και η τροποποίηση της απόφασης της 4ης Ιουλίου, πρόταση την οποία οι συνδικαλιστές, ζήτησαν να ανασταλεί.

Προδρόμου «Χείρα συνεργασίας δίνει η Κυβέρνηση»

«Χείρα συνεργασίας δίνει η Κυβέρνηση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στο σύνολο των εκπαιδευτικών», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Ενώ σημείωσε, πως ευελπιστούν οι νέες προτάσεις να ιδωθούν με ανάλογο πνεύμα καλής θέλησης και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για δημιουργικό διάλογο.

Δείτε εδώ την νέα διαμορφωμένη προταση της Κυβέρνησης

Πρόσω ολοταχώς για το δημοψήφισμα η ΠΟΕΔ

Έκτακτη συνεδρία πραγματοποίησε η ΠΟΕΔ, μετά την ανακοίνωση της νέας τροποποιημένης πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της οργάνωσης, Φίλιος Φυλακτού, «η ΠΟΕΔ είναι πανέτοιμη για να πραγματοποιηθεί αύριο η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση που θα καταλήξει σε ψηφοφορία από τα μέλη προκειμένου να δώσουν την εξουσιοδότηση στην ηγεσία αν και όταν το κρίνει σκόπιμο να εφαρμόσει μέτρα μη αποκλειομένων ή περιλαμβανομένων και των απεργιακών». Άρα, σημειώσε, «επιλύσαμε αυτά τα πρακτικά ζητήματα».

Όσον αφορά την πρόταση της Κυβέρνησης, είπε πως περιμένουν να τους γνωστοποιηθεί η απόφαση με πιο επίσημο τρόπο από το Υπουργείο Παιδείας, για υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία να χρήζουν διευκρίνησής. «Διαδικαστικά την παραπέμπουμε στη συνεδρία του Διοικητικού μας Συμβουλίου την Πέμπτη. Οπότε, με αυτό το δεδομένο κλείσαμε τα θέματα μας σήμερα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε και η ΟΛΤΕΚ χωρίς ωστόσο να προβούν δηλώσεις, ενώ από την άλλη η γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ θα συνεδριάσει την Τετάρτη. Σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους ανέφερε ότι την Τετάρτη θα συγκληθεί η Γραμματεία της οργάνωσης προκειμένου να επικυρώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την νέα πρόταση της Κυβέρνησης.

Υπάρχουν προϋποθέσεις για διάλογο, λέει ο Υπουργός

Την ελπίδα ότι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου θα ιδωθούν με ανάλογο πνεύμα καλής θέλησης και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δημιουργικό διάλογο, εξέφρασε με ανακοίνωσή το Υπουργείο Παιδείας. Ενώ σημείωσε, πως αναγνωρίζει το πολυσχιδές έργο, μόχθο και προσφορά των εκπαιδευτικών στον τομέα της Παιδείας και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Το δημοψήφισμα

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα στήσουν κάλπες στα σχολεία την Τετάρτη και θα ζητήσουν από τα μέλη τους εξουσιοδότηση για την λήψη απεργιακών μέτρων. Αν και εφόσον τα μέλη τους δώσουν το «πράσινο φως» θα διαφανεί αν οι συνδικαλιστές θα προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα ή αν θα γίνει μια προσπάθεια διαλόγου επί των νέων προτάσεων της Κυβέρνησης.

Να σημειωθεί πως το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί Επιτροπή Παιδείας, στην οποία το παρών τους θα δώσουν και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Αν δεν ανταποκριθούν ούτε αυτή τη φορά οι εκπαιδευτικοί, μόνο ΜΙΑ ΛΥΣΗ υπάρχει. Όσο διαρκούν τα μέτρα που εξάγγειλαν ή πρόκειται να εφαρμόσουν, να αναβάλλεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς. Και να ξεκινήσουν τα μαθήματα, όταν τερματιστούν τα μέτρα. Τα παιδιά βέβαια δεν φταίνε σε τίποτε, οπότε όσος χρόνος χαθεί, θα αναπληρωθεί με τον πιο ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ! Δεν θα υπάρξουν διακοπές τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Μόνο στις δημόσιες αργίες θα είναι κλειστά τα σχολεία, τα οποία θα συνεχίσουν Ιούνιο, Ιούλιο και αν χρειαστεί Αύγουστο, μέχρι να διδαχθεί η ύλη που πρέπει. Αμα τεθεί σε κίνδυνο το ΤΡΙΜΗΝΟ των πληρωμένων διακοπών τους, να δούμε πόσα αππίθκια χωρεί ο σάκκος!

Joudas Iskariotis
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Καμμένος: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκλωβίσει τις πολιτικές δυνάμεις

«Άσε ρε νούμερο.... Μέχρι προχθές έσταζες μέλι για την κυβέρνηση, τώρα τα χώνεις.... Για τόση αμνησία ...»
Ανώνυμος  |  20:54

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X