ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών

Το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και είναι απόλυτα σεβαστό, δήλωσε ο υπ. Παιδείας

Του Νικόλα Πέτρου

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 14.00 η συνάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής με τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, εν όψει των απεργιακών μέτρων που θα εφαρμόσουν την Τρίτη και Τετάρτη, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός Παιδείας, τόνισε εκ νέου, πως η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε για να ληφθούν αντίμετρα, ενώ, σημείωσε, πως το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και είναι απόλυτα σεβαστό.

Αυτό που συζητήθηκε με τον Γενικό Εισαγγελέα, είναι τρόπους με τους οποίος θα διασφαλίσουμε νομικά την απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών μας, συμπλήρωσε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, «προς αποφυγή όξυνσης του κλίματος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει, αν θα αποκοπούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών λόγο της απεργίας, ο κ. Χαμπιαούρης, απάντησε πως, «είναι από τα θέματα που θα δούμε εν ευθέτω χρόνο».

Καλεσμένοι στο κρατικό κανάλι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης και ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, αντάλλαξαν απόψεις για την κρίση στην παιδεία, παραμονή των απεργιακών μέτρων που θα εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, δήλωσε στο ΡΙΚ πως το χαίρεται που ακόμη και τώρα το Υπουργείο Παιδείας χαμήλωσε τους τόνους. Ενώ ξεκαθάρισε πως, «δεν διαμαρτυρόμαστε για τα μέτρα έχουν ληφθεί, η ουσία είναι ότι δεν αποδεχόμαστε τις μονομερείς αποφάσεις της Κυβέρνησης».

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία επαφή με την επίσημη πλευρά. Ο ίδιος υπουργός ανέφερε πως δεν επιθυμεί να βρεθεί αυτό το διάστημα με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις», συμπλήρωσε ο κ. Φυλακτού.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, ανέφερε πως «η τρομοκρατία του Υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς, εμάς δεν μας αγγίζει»

«Η αυριανή απεργία δεν είναι απεργία μόνο των εκπαιδευτικών είναι απεργία όλου του λαού», τόνισε.

Ο κ. Νικηφόρου πρόεδρος των οργανωμένων γονιών μέσης εκπαίδευσης, είπε, «θα σεβαστούμε την απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων για λήψη απεργιακών μέτρων». Ενώ τόνισε για μια ακόμη φορά, πως, τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους.

Σχολιάζοντας τη στάση του κ. Νικολαΐδη, ο κ. Νικηφόρου παρακάλεσε ευθέως τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔ να χαμηλώσει τους τόνους, από την στιγμή που όλες οι πλευρές άρχισαν ήδη να χαμηλώνουν τους τόνους, και να σκεφτούν όλοι, τους 9 χιλιάδες τελειόφοιτους μαθητές, οι οποίοι πλήττονται από την κρίση στην παιδεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X