ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:23
 

Σύνδεσμος Γονέων Λυκείου Αγ.Ιωάννη: Λανθασμένη εικόνα τα συνθήματα μαθητών

Βίντεο με συνθήματα κατα της διάρκεια πρόβας για την παρέλαση της 28ης Οκτωμβρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι μαθητές του Λυκείου Αγίου Ιωάννη παρασύρθηκαν από την εφηβική ορμή, την δύναμη της ομάδας αλλά κα την «αφέλεια» της ηλικίας τους, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με αφορμή τις διαστάσεις που πήρε, κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, βίντεο με συνθήματα που εκφωνούσαν μαθητές κατά τη διάρκεια της πρόβας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων, προβλήθηκε μια ολότελα αρνητική εικόνα για το Λύκειο και πως «οι μαθητές μας, συμμετέχοντας στην εν λόγω δράση, σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούσαν εθνικιστικά και ρατσιστικά αισθήματα, αλλά περισσότερο παρασύρθηκαν από την εφηβική ορμή, την δύναμη της ομάδας αλλά κα την ‘’αφέλεια’’ της ηλικίας τους».

Αντιθέτως, προστίθεται, το Λύκειο του Αγ. Ιωάννη Λεμεσού έχει μια μακρά παράδοση σε δράσεις που αφορούν θέματα κοινωνικών, φυλετικών αλλά και κοινωνικοποίησης των ανένταχτων μαθητών, καθώς στο εν λόγω σχολικό χώρο συνυπάρχουν μαθητές από διάφορες χώρες, όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Συρία, Ρωσία, Παλαιστίνη, Αίγυπτο και πολλές άλλες.

Ο Σύνδεσμος υποδεικνύει ακόμη πως κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, το σχολείο διοργάνωσε αγώνες ποδοσφαίρου στους οποίους συμμετείχαν μαθητές από διαφορετικές χώρες και την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής

«Οι μαθητές του Σχολείου μας την τελευταία τουλάχιστον πενταετία συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια, σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων (πρόγραμμα Imagine) αλλά και σε πολλές δράσεις, στα πλαίσια του προγράμματος Βίας και Παραβατικότητας, το οποίο λειτουργεί στο Λύκειο μας», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι «το σχολείο μας βραβεύτηκε για τις πρακτικές που εφάρμοσε στα πλαίσια αυτού του προγράμματος και κλήθηκε να παρουσιάσει την δουλειά του τόσο σε άλλα σχολεία του τόπου μας όσο και στην Αθήνα» και πως το σχολείο εντάχθηκε φέτος στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια αξιών όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις σχέσεις των λαών, την αυτοεκτίμηση, την ανθεκτικότητα, την διαχείριση των συναισθημάτων την αειφορία και πολλά άλλα.

Οι δε εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, προγραμματίζουν ποικίλες δράσεις για τους μαθητές με στόχο την εξυπηρέτηση των στόχων της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Αγίου Ιωάννη Λεμεσού, αναφέρει πως στο σχολείο επικρατεί ένα κλίμα χαράς και δημιουργίας, αγαστής συνεργασίας ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές και το σχολείο λειτουργεί μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης, "μια εικόνα η οποία είναι εντελώς αντίθετη με αυτήν την οποία προβλήθηκε".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X