ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:31
 

Συνεδριάζουν ενόψει της κρίσιμης συνάντησης στο υπ.Παιδείας ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ

Αποφάσεις παίρνουν σήμερα οι καθηγητές, αύριο οι τελικές αποφάσεις των δασκάλων

Newsroom K

Συνέρχεται από το πρωί της Πέμπτης το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, το οποίο θα ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του, Γιάννο Σωκράτους, για όλα όσα έχουν διαδραματιστεί το προηγούμενο διάστημα, καθώς και για τις συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της οργάνωσης τόνισε ότι το όλο ζήτημα που προέκυψε με τον εκπαιδευτικό κόσμο και τον Υπουργό Παιδείας, είναι τραγικό γιατί διαμορφώνεται μια εικόνα, δυστυχώς, για το σύνολο των εκπαιδευτικών, μια εικόνα διασυρμού, μια εικόνα που δεν αξίζει και δεν αρμόζει στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι προσπαθούν πραγματικά να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, καλύπτοντας τις ανεπάρκειες της κοινωνίας, του εκπαιδευτικού συστήματος, της οικογένειας.

«Εμείς δεν ήμασταν ποτέ εναντίον της θέσης ότι αυτή η μειοψηφία η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί, αλλά αυτοί που θα πρέπει να τους απομακρύνουν είναι το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας. Δεν έχουν σχέσεις οι εκπαιδευτικές οργανώσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις απόψεις της ΟΕΛΜΕΚ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την υγεία στα σχολεία, ο κ. Σωκράτους είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία ανέδειξαν και χθες στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, «ξεκινώντας από τα θέματα της εκτίμησης κινδύνου στις σχολικές μονάδες, ξεκινώντας από κτιριολογικά ζητήματα, άλλη πτυχή είναι το θέμα του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις τραυματισμού, έχουμε σοβαρά προβλήματα με τους εξωσχολικούς και με πολλά άλλα ζητήματα με τα εργαστήρια».
«Άρα, λοιπόν, υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα τα οποία πρέπει να τα δούμε και γι’ αυτό για μας θα πρέπει να προταχθούν, τούτα τα ζητήματα», συμπλήρωσε.

Aπαντώντας σε ερώτηση αν έχει μιλήσει με τον Υπουργό Παιδείας, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι έχει μιλήσει με τον ίδιο τον Υπουργό, ο οποίος, όπως ανέφερε, του ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι.


«Απλώς, και εγώ με την σειρά μου του ζήτησα ότι ο ίδιος θα πρέπει να ανακαλέσει τα όσα ανέφερε, να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, γιατί, επαναλαμβάνω, αν υπάρχουν κάποια μεμονωμένα περιστατικά, αυτά δεν πρέπει να αμαυρώνουν το σύνολο της προσπάθειας του εκπαιδευτικού κόσμου» , κατέληξε.

Παίρνουν αποφάσεις ενόψει της συνάντησης

Το ΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αναμένεται να πάρει κατά την συνεδρία του σημαντικές αποφάσεις, όσο αφορά το κομμάτι ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, χωρίς να αποκλείεται τελικώς στην κρίσιμη συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης στο υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικές μετά και τις τελευταίες συναντήσεις να πάνε με κοινή γραμμή. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες οι εκπαιδευτικοί συνδέουν το θέμα της ασφάλειας και υγείας στους σχολικούς χώρους και με την έξαρση της παραβατικότητας, καθώς όπως τονίζουν για τους ίδιους είναι σημαντικό να βρεθεί άμεσα λύση και σε αυτό το πρόβλημα που παρατηρείτε στα σχολεία.

Μάλιστα εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι τα δύο περιστατικά των τελεταίων ημερών με τον ξυλοδαρμό καθηγητή από μαθητή αλλά και την επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος τους από γονιό ήταν μόνο κάποια από τα καθημερινά περιστατικά που συμβαίνουν στα σχολεία.

Τις τελικές της αποφάσεις ενόψει της συνάντησης της Τρίτης αναμένεται να πάρει την Παρασκευή και η ΠΟΕΔ, αφού μετά της έκτακτες γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης, αναμένεται ότι θα επαναξιολογήσει την όλη κατάσταση μετά από την συνάντηση με τα μέλη παίρνοντας οριστικές αποφάσεις ενόψει και της κρίσιμης σύσκεψης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Μαχαλεπί και πρόβα τζενεράλε

«Τζαι τι θα γίνει με τους πύργους αν λυθεί το Κυπριακό τζαι τα διαβατήρια θα είναι πουμισιάρικα με τους ...»
Άσχετος  |  19:42

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X