ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:01
 

Συνέχιση του διαλόγου για την παιδεία θέλει η Κυβέρνηση

H πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου «εξετάζεται»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρόθεση και επιθυμία της Κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί εντατικά ο διάλογος για την παιδεία, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέροντας παράλληλα ότι η πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου «εξετάζεται».

Ερωτηθείς πότε θα ανακοινωθεί η τοποθέτηση της Κυβέρνησης επί της πρότασης Νεοφύτου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «δεν θα ήθελα να κάνω κάποια πρόβλεψη. Όταν υπάρξουν ζητήματα προς ανακοίνωση, θα τα ανακοινώσουμε αμέσως» ενώ παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ληφθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον Υπουργό Παιδείας για τη στάση της Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Προδρόμου διευκρίνισε ότι το θέμα της παιδείας δεν περιλαμβανόταν στη σημερινή ατζέντα.

Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας «εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, όλες τις παραμέτρους που υπάρχουν και συζητείται σίγουρα και αυτή η συγκεκριμένη πρόταση» του Προέδρου του ΔΗΣΥ.

Η πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ «εξετάζεται», συνέχισε, ενώ είπε ότι «κατ’ αρχάς την βρίσκουμε ενδιαφέρουσα».

Ανέφερε εξάλλου ότι είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει διάλογος, ενώ πρόσθεσε ότι «μέσα από διάλογο και συναινετικές προσεγγίσεις η Κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί και πρέπει να βρεθούν οι λύσεις».

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, δεν πρέπει να χάσουμε τον μεγάλο στόχο, που είναι ο κεντρικός διάλογος για τον εξορθολογισμό ολόκληρου του συστήματος, σε συνδυασμό με την επόμενη πρόκληση που είναι η μεταρρύθμιση της αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών και μαθητών.

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει κάνει όλες τις προετοιμασίες, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ενώ αναφέρθηκε και στην εκπεφρασμένη επιθυμία των εκπαιδευτικών οργανώσεων να ξεκινήσει ομαλά η νέα χρονιά.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για το θέμα της παιδείας, νωρίτερα την Πέμπτη, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «η Κυβέρνηση εδώ και σχεδόν δύο μήνες βρίσκεται σε συγκεκριμένη διαδικασία διάλογου με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Αυτά δεν κρύβονται τα βλέπουν όλοι».

Παρέπεμψε ακολούθως στις δύο πολύωρες συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ενώ είπε ότι «πρόθεση και επιθυμία της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε με διάλογο».

Είπε ακόμη ότι καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του. «Σε ελεύθερη χώρα ζούμε, σε δημοκρατία, είναι αναμενόμενο να υπάρξει και κριτική και διαφορετικές απόψεις» είπε. Πρόσθεσε ότι ο διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόταση της Κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί εντατικά, όπως αποφασίστηκε στις 27 Ιουλίου και επαναβεβαιώθηκε στις 23 Αυγούστου.

«Ο διάλογος δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσον με το οποίο μπορούμε να φτάσουμε σε συναινετικές, αλλά απαραίτητες αποφάσεις για χάρη της εκπαίδευσης και του δημόσιου σχολείου. Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητα» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

Οι εκπαιδευτικοί είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ουσιαστικής αξιολόγησης. Επίσης ερμηνεύουν οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης της αφοσίωσης τους προς το σχολείο και το μαθητή ως απειλή και ως «υπόσκαψη κεκτημένων». Επιδιώκουν τον αιώνιο διάλογο για να μην αλλάξει τίποτα…

Ποιοι νοιάζονται για τα δικαιώματα των μαθητών; Τα δικαιώματα του φορολογούμενου; Αυτοί πώς θα συμμετέχουν στο διάλογο και στη διαμόρφωση συναινετικών λύσεων;

Οι όποιες λύσεις δεν μπορούν να σχεδιάζονται στην πλάτη μας. Οι συνδικαλιστές θέλουν να σχεδιάζουν μόνοι τους, οι πολιτικοί να φέρουν την ευθύνη και η κοινωνία να πληρώνει. Αυτό συμβαίνει για πολλά χρόνια τώρα…. Αυτό πρέπει να αλλάξει….

Ενδιαφερόμενος Πολίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση