ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:58
 

Τιμήθηκαν Εκπαιδευτικοί και μαθητές που είχαν εμπλοκή στο Πάφος 2017

Ο Υπουργός Παιδείας συνεχάρη τα σχολεία και τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Πάφος 2017

Newsroom K

Η χρονιά που πέρασε υπήρξε για την Πάφο ένας μεγάλος σταθμός στη σύγχρονη ιστορία της, μια φωτεινή σελίδα που με το πέρασμα του χρόνου θα μας θυμίζει αυτή τη μεγάλη γιορτή που ευτυχήσαμε να ζήσουμε, τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων, αναφέρθηκε σήμερα στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μαρκίδειο θέατρο της Πάφου προς τιμή των σχολείων και των εκπαιδευτικών που έλαβαν μέρος στην ΠΠΕ Πάφος 2017, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή.

Ο Υπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανέφερε πως ένας από τους λόγους που το Πάφος 2017 και το πρόγραμμα του θεωρήθηκαν επιτυχημένα και η Πάφος πλέον θεωρείται πρότυπο μιας μικρής πόλης που εφάρμοσε με πολύ μεγάλη επιτυχία το θεσμό της ΠΠΕ, είναι και το γεγονός ότι υπήρξε μια σύμπραξη της παιδείας με τον πολιτισμό.

Ένας μεγάλος αριθμός σχολείων από όλη την Κύπρο, είπε ο κ. Καδής, είχαν εμπλοκή σε δράσεις του προγράμματος 2017 και είχαν αναπτύξει οργανωμένα το πρόγραμμα «Σχολεία εν Δράσει».

Γι` αυτό ακριβώς, συνέχισε, είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που είχαν αυτή την τεράστια συμβολή στην επιτυχία του Πάφος 2017.

Πρόσθεσε πως από την ίδια την ΕΕ θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι υπήρχε τόσο διευρυμένη συμμετοχή του εκπαιδευτικού συστήματος στην προσπάθεια που έκανε η Πάφος.

Ο Υπουργός Παιδείας συνεχάρη τα σχολεία και τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Πάφος 2017 αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν σ΄ αυτή την επιτυχημένη όπως αποδείχθηκε προσπάθεια να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Πάφο και την Κύπρο.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδη ανέφερε, σε δικές του δηλώσεις, "πως μετά την επιτυχή διοργάνωση του θεσμού της ΠΠΕ, που όλοι πλέον αναγνωρίζουν, θέλουμε πραγματικά να τιμήσουμε στοιχεία, σύνολα, και παράγοντες οι οποίοι έπαιξαν ρόλο σε αυτή την επιτυχία”.

O κ. Πατσαλίδης είπε πως όραμα του Πάφος 2017 ήταν η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων από πολίτες, οργανωμένους φορείς και ιδιαίτερα από τα σχολεία της Πάφου, με σκοπό να πλαισιώσουν και να ενισχύσουν το επίσημο πρόγραμμα της ΠΠΕ Πάφος 2017. Αυτό το όραμα, συνέχισε, έγινε πραγματικότητα χάρη στο πρόγραμμα «Σχολεία εν Δράσει».

”Όπως τις προάλλες τιμήσαμε τους εθελοντές”, είπε ο πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 ,”τη μεγάλη αυτή ομάδα των 350 ατόμων που συμμετείχαν και ήταν ένα βασικό κομμάτι του προγράμματος”, σήμερα και με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας ,”τιμούμε τα σχολεία, τους μαθητές, τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που πραγματικά έλαβαν μέρος και αποτέλεσαν ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος”.

Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα "Σχολεία εν Δράσει" είχε ως στόχο να μεταφέρει την γιορτή του πολιτισμού την ΠΠΕ στους νέους, στους μαθητές και μέσα από τους εκπαιδευτικούς έγιναν πάρα πολλές δράσεις για προώθηση της ιδέας του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Στην εκδήλωση αναφέρθηκε ακόμη πως το πρόγραμμα του Πάφος 2017 «Σχολεία εν Δράσει» υπήρξε για τους μαθητές ένα δεύτερο σχολείο. Ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα αφού μέσα από αυτό οι μαθητές ανακάλυψαν νέα πράγματα, έζησαν πρωτόγνωρες συγκινήσεις, διεύρυναν τους ορίζοντες τους, περιηγήθηκαν σε εκθέσεις αλλά απόκτησαν και ακούσματα, γνώρισαν καλλιτέχνες και είδαν παραστάσεις.

Κυρίως όμως τους δόθηκε η ευκαιρία, όπως αναφέρθηκε, να γίνουν οι ίδιοι συντελεστές, να βρεθούν οι ίδιοι επί σκηνής και να δημιουργήσουν.

Η εκδήλωση περιλάμβανε βίντεο με στιγμιότυπα από τις δράσεις της Μέσης Εκπαίδευσης, τραγούδια από το Μουσικό Λύκειο Πάφου, όπως το «Αστέρι του Βοριά» του Μάνου Χατζηδάκι, που δίδαξε ο καθηγητής και μαέστρος Σωκράτης Τερπίζης.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχήθηκαν στα σχολεία της Πάφου να συνεχίσουν με έμπνευση και τη δημιουργικότητα και στα επόμενα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καδής: Δεν έχουμε περιθώριο για διαμάχες στο χαλλούμι

«Ούτε περιθώριο για ανοχή της ανεπάρκειας έχουμε!!!»
Ai Em  |  11:39

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση