ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χ. Χατζηκυπριανού: Η Λευκωσία να προωθηθεί στην Ευρώπη σαν Πανεπιστημιούπολη

Η Παιδεία σήμερα προσφέρει στο ΑΕΠ πέρα του 5%, αναφέρει στην «Κ» ο Χ. Χατζηκυπριανού

Newsroom K

Ο Διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκό Πανεπιστημίου, Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, μιλώντας στο 14ο Συνέδριο Economist, τόνισε πως εισήγηση τους είναι ότι η Λευκωσία πρέπει να προωθηθεί σαν Πανεπιστημιούπολη στην Ευρώπη αφού είναι ένας πολύ ασφαλής προορισμός για τους φοιτητές. Πρόσθεσε δε, ότι η Λευκωσία έχει όλη την υποδομή και όλα τα εχέγγυα για να γίνει μια μεγάλη Πανεπιστημιούπολη. Εξήγησε δε, πως θεωρεί ότι η Λευκωσία πρέπει να παίξει αυτό τον ρόλο γιατί οι υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου έχουν πλέον μια άλλη ταυτότητα, ενώ η πρωτεύουσα όχι.

Με αφορμή τη δήλωση του, στην οποία αναφέρει πως η προσπάθεια που καταβάλλεται εκ μέρους των κρατικών και ιδιωτικών Πανεπιστημίων είναι η Λευκωσία να γίνει Πανεπιστημιούπολη, κλήθηκε να σχολιάσει κατά πόσο υπάρχει κάποια στρατηγική για να επιτευχθεί αυτό. Όπως είπε ο κ. Χατζηκυπριανού, υπάρχουν κάποιες ταχτικές αλλά δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική.

Σημείωσε δε, πως η Κυβέρνηση έχει την πρόθεση, έχει τις εξαγγελίες, έχει στον στρατηγικό της προγραμματισμό αυτά τα θέματα, ωστόσο, πρέπει να γίνει μια πιο οργανωμένη και μακροπρόθεσμη στρατηγική με τη συμβολή κρατικών και μη κρατικών Πανεπιστημίων. Εξάλλου, είπε, πως τα Πανεπιστήμια κάνουν κάποιες ενέργειες από μόνα τους αλλά δεν υπάρχει μια οργανωμένη στρατηγική στο πως να καταστίσουμε την Κύπρο ένα εκπαιδευτικό ποιοτικό περιφερειακό κέντρο.

Ερωτηθείς κατά πόσο συνεισφέρει η Παιδεία στο ΑΕΠ και ποιες οι προοπτικές για αύξηση του, απάντησε, πως η Παιδεία σήμερα προσφέρει στο ΑΕΠ πέρα του 5%. Μιλώντας κυρίως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ο κ. Χατζηκυπριανού είπε πως «εκτός από την συνεισφορά στο ΑΕΠ συνεισφέρει με περίπου δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας». Βάση εκτιμήσεων σημείωσε πως εντός της πενταετίας αναμένεται να πάμε στο 7% του ΑΕΠ και στις 12 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη του Χριστόφορου Χατζηκυπριανού στην «Κ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X