ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:18
 

Χαμπιαούρης: Δε θα ευθυνόμαστε εμείς εάν δεν ανοίξουν τα σχολεία

Εάν δεν μας βγει ο διάλογος είμαστε πρόθυμοι να αναβάλουμε τη συζήτηση στο Υπουργικό, δήλωσε ο Υπουργος Παιδείας

Newsroom K

Το δικό του σχόλιο άφησε για τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της παιδείας τα τελευταία 24ώρα, το πρωί της Πέμπτης (30/08), μέσω τηλεφωνικής του παρέμβασης στην εκπομπή «πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.

Ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνάντησης στο Προεδρικό παρουσιάστηκαν οι δύο προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι, στην χθεσινή συνεδρίας της επιτροπής παιδεία και της επιτροπής εργασίας. Κληθείς να σχολιάσει ποια απόφαση πάρθηκε, ο κ. Χαμπιαούρης δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες και έκανε παραπομπή σε ανακοίνωση που θα εκδοθεί εντός της ημέρας από το Προεδρικό.

«Έχουμε δύο μέρες για ένα εντατικό διάλογο εάν δεν μας βγει ο διάλογος είμαστε πρόθυμοι να αναβάλουμε για μία εβδομάδα την συζήτηση στο Υπουργικό», δήλωσε.

Σημείωσε ότι η κοινή πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για παγοποίηση των αποφάσεων της 4ης Ιουλίου είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή, καθότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στη στελέχωση.

Σχολιάζοντας ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μετά την χθεσινή συνάντηση στο Προεδρικό, ο κ. Χαμπιαούρης αναφέρει, «ήμασταν πάντοτε ανοιχτοί στον διάλογο, είμαστε εδώ για διάλογο, υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο προτάσεις εγώ είχα δεσμευθεί στην επιτροπή χθες, ότι θα διαβιβάσω τις προτάσεις αυτές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα τις συζητήσουμε. Αλλά επειδή λένε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο, ξέρετε πολλούς Προέδρους ανά το παγκόσμιο που αφιερώνουν επτά ώρες, δύο διαδοχικές συναντήσεις, για τέτοια ζητήματα; Αναρωτήθηκε ο κ. Χαμπιαούρης.

Κλείνοντας τόνισε ότι, «τα σχολεία μας είναι υπό πλήρη στελέχωση. Να ξέρουν ότι αν δεν ανοίξουν τα σχολεία δεν θα είναι εξ υπαιτιότητας μας αλλά εξ υπαιτιότητας άλλων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X