ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:38
 

Παρέμβαση Κυριακίδου σε ακρόαση για την ψυχική υγεία των παιδιών

Η κ. Κυριακίδου προσφώνησε την ακρόαση στο Στρασβούργο με θέμα «Η Ψυχική Υγεία των Παιδιών και Δικαιοσύνη Φιλική προς τα Παιδιά»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) , βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου, προσφώνησε σήμερα στο Στρασβούργο, υπό την ιδιότητα της πρώην Πρόεδρου της ΚΣΣΕ, ακρόαση με θέμα «Η Ψυχική Υγεία των Παιδιών και Δικαιοσύνη Φιλική προς τα Παιδιά», σημειώνοντας πως πρέπει να αναληφθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες και να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες σωστής διαχείρισης, αλλά και η λήψη μέτρων, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.   
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η ακρόαση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Συνέλευσης Michele Nicoletti, ο οποίος κατά τη διάρκεια σύντομης προσφώνησης του, εξήρε το ρόλο της κ. Κυριακίδου, που, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην ΚΣΣΕ, συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση και ευαισθητοποίηση γι’ αυτό το τόσο σημαντικό για τα παιδιά θέμα.
 
Επισημαίνοντας πως είναι με ιδιαίτερη χαρά που προσφωνεί την ακρόαση, αφού είναι επί της προεδρίας της που διοργανώθηκε το πρώτο σεμινάριο της Συνέλευσης για το εν λόγω θέμα, τον περασμένο Νοέμβριο στο Λονδίνο, η κ. Κυριακίδου εξέφρασε την πεποίθηση πως τα εθνικά κοινοβούλια των 47 χωρών μελών της ΚΣΣΕ μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο να τοποθετηθούν οι σωστές βάσεις και να υπάρξουν καλές πρακτικές στο όλο θέμα.
 
Ως βουλευτής, συνέχισε, πιστεύω ακράδαντα πως πρέπει να συνεχίσουμε, αλλά και να εντατικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τις εκστρατείες διαφώτισης και, ως εθνικά κοινοβούλια, να τοποθετήσουμε το ζήτημα ψηλά στις προτεραιότητές μας.
 
«Οι αρχές είναι εκεί. Αυτό που απομένει είναι να δραστηριοποιηθούμε σε όλα τα επίπεδα και με όλες μας τις δυνάμεις και να διασφαλίσουμε το σεβασμό και την εφαρμογή τους για το καλό των παιδιών μας» κατέληξε.
 
Η κ. Κυριακίδου προήδρευσε, εξάλλου, μέρους των εργασιών της ολομέλειας της Συνέλευσης υπό την ιδιότητα της Αντιπροέδρου της ΚΣΣΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω την συμφωνία των Πρεσπών

«Αν ηταν ενας αξιος σε αυτη την κυβερνηση, ηταν ο Κοτζιας. Αλλα ετσι ειναι στην Ελλαδα. Οι αξιοι τιμωρουνται. ...»
Γιωτας  |  17:20

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση