ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΥΝΜ: Ακυρωτική και προσβλητική η στάση του Υπ. Παιδείας

«Αν οι απόφοιτοι των νοσηλευτικών τμημάτων δεν μπορούν να αξιολογήσουν ένα απλό τραύμα, τότε θα πρέπει να κλείσουν αυτά τα πανεπιστήμια»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έκπληξη εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ) για τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, αναφορικά με την προοπτική εισαγωγής του θεσμού της σχολικής νοσηλευτικής στα σχολεία της Κύπρου.

Παράλληλα κάνει λόγο για «ακυρωτική έως προσβλητική» στάση του Υπουργού απέναντι στο νοσηλευτικό επάγγελμα, καλώντας τον να ανακαλέσει.

«Το γεγονός ότι με τις δηλώσεις σας αμφισβητείτε επί λέξει ότι ‘ένας νοσηλευτής δεν μπορεί να κρίνει από ένα απλό κτύπημα αν θα καλέσει ασθενοφόρο ή όχι’, πλήττει σαφώς και αδίκως το κύρος του νοσηλευτικού επαγγέλματος και προσβάλλει σαφώς τα πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και του εξωτερικού που προσφέρουν νοσηλευτική εκπαίδευση και παράγουν νοσηλευτές», αναφέρει ο ΠΑΣΥΝΜ σε ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό.

«Αν οι απόφοιτοι των νοσηλευτικών τμημάτων των πανεπιστημίων δεν μπορούν να αξιολογήσουν ένα απλό τραύμα και να το διαχωρίσουν από κάτι πιο σοβαρό, τότε θα πρέπει να κλείσουν αυτά τα πανεπιστήμια και δεν νομίζουμε ότι είναι αυτό που εισηγείστε να γίνει», προστίθεται.

Με βάση το σκεπτικό του Υπουργού θα πρέπει, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, να κλείσουν και όλοι οι χώροι παροχής φροντίδας υγείας.

«Αντιλαμβάνεστε ότι με τη δήλωσή σας έχετε περιπέσει σε μέγα σφάλμα, και ως εκ τούτου ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών σας καλούμε να ανακαλέσετε αλλά και να απολογηθείτε δημόσια για την ακυρωτική έως προσβλητική αυτή τοποθέτηση σας», αναφέρεται στην επιστολή.

Σημειώνεται ακόμα ότι η παρουσία νοσηλευτών στα σχολεία «αποτελεί τη διεθνή επιτυχημένη πρακτική, η οποία έχει τεκμηριωμένα πλέον συμβάλει στις πλείστες χώρες του κόσμου στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας και της ευημερίας των παιδιών και εφήβων που φοιτούν στα σχολεία καθώς και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η Τουρκία στρέφεται στην ΕΕ

«Δείξετε του πόρτα!!!»
knak  |  18:37

Χωρίς plan Β η πρόσκληση για διάλογο στην παιδεία

«Τα σχόλια σας κ. Ντόπρο είναι άκρως προσβλητικά για όλους τους εκπαιδευτικούς. Θα ήταν σωφρωνέστερο ...»
Ελένη Χαλλούμα  |  17:50

Νέο ρεκόρ για τις αγορές Κυπρίων στα Κατεχόμενα

«Treksete na enischisete tin tourkiki ikonomia ke sto telos aferontas posa stichizi na pas ken a erthi ...»
ANDREAS  |  13:40

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν ξεκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

«ΠΑΝΤΩΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ........ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..........»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  11:49

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση