ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Προδρόμου: Αναγκαία η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Προσβλέπουμε στην ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία είναι αναγκαία από την ώρα που υπάρχει κατοχή στην Κύπρο

Newsroom K

Για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αλλά και για την επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στον ΓΓ του ΟΗΕ, τοποθετήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση «παρουσία και η δραστηριότητα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε αποφασιστικός παράγοντας για τη σταθερότητα και την αποφυγή ανεπιθύμητων εξελίξεων. Προσβλέπουμε στην ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία είναι αναγκαία από την ώρα που υπάρχει κατοχή στην Κύπρο. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει σειρά διαβημάτων προς αυτή την κατεύθυνση

Επισημαίνει παράλληλα πως «οι ισχυρισμοί που προβάλλονται στην επιστολή του κ. Ακκιντζί η οποία διαβιβάζεται στα ΗΕ δια χειρός Τουρκίας, θα ίσχυαν αν είχε τερματιστεί η κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον τουρκικό στρατό».

«Σε αυτό αποσκοπούν η ειρηνευτική διαδικασία και οι διαπραγματεύσεις: στον τερματισμό της κατοχής από την Τουρκία, όπως προβλέπουν και αποφάσεις των ΗΕ» σχολιάζει.

«Ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ κας Τζέιν Χολ Λουτ, για ανίχνευση του εδάφους με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, δεν επιθυμούμε τη δημιουργία κλίματος όξυνσης και για αυτό δεν θα σχολιάσουμε ισχυρισμούς που αποσκοπούν, προφανώς, στην αποδοχή και εξομάλυνση της κατοχής και της διχοτόμησης» σημείωσε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβενρητικός Εκπόσωπος.

Παράλληλα τόνισε πως «εμείς προσβλέπουμε στη συνάντηση με την κα Λουτ. Είναι εκεί που θα καταθέσει εποικοδομητικά τις θέσεις μας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ελπίζουμε εποικοδομητική να είναι και η τουρκική πλευρά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γεμίζει παράνομους μετανάστες η Κύπρος

«ΑΜΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:31

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση