ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:03
 

Προς αναστολή διώξεων η 2η ποινική της Κύπρου

Την ερχόμενη Δευτέρα η Εισαγγελία θα ανοίξει τα χαρτιά της

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Μπροστά στο ενδεχόμενο αναστολής των ποινικών διώξεων από πλευράς της κατηγορούσας αρχής βρίσκεται η δεύτερη ποινική υπόθεση που είναι ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και αφορά την τράπεζα Κύπρου.

Το σενάριο καταχώρησης αναστολής ενισχύει η απόσυρση μονομερής αίτηση (ex parte) η οποία είχε καταχωρηθεί από την κατηγορούσα αρχή μετά από εισήγηση του Δικαστηρίου και αφού κατέστη σαφές ότι δεν επρόκειτο να υπάρξει κατά τη δικάσιμο της Παρασκευής έκδοση απόφασης για αναστολή του προνομιακού διατάγματος certiorari και/ή prohibition που εξέδωσε στις 6 Δεκεμβρίου ο Δικαστής του Ανώτατου Γιασεμής Γιασεμή.

Μετά την εξέλιξη αυτή η πλευρά της Γενικής Εισαγγελίας θα πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση του Δικαστή Γιασεμή στην οποία μεταξύ άλλων τονιζόταν ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η εκδίκαση της ποινικής λόγο προβληματικού κατηγορητηρίου.

Νομικές πηγές θεωρούν ότι η πλευρά της Εισαγγελίας θα οδηγηθεί σε αναστολή ποινικών διώξεων στη συγκεκριμένη υπόθεση κάτι που ενδεχομένως να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα που έχει ορισθεί η συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας.

Η πλευρά της Εισαγγελίας ουσιαστικά επιδίωκε να παγώσει την δίκη μέχρι να εκδικαστεί η έφεση του Γενικού Εισαγγελέα στην απόφαση του δικαστή Γιασεμή θέση με την οποία διαφώνησαν ο δικηγόρος της Τράπεζας Κύπρου Πόλυς Πολυβίου και ο δικηγόρος των Αντρέα Αρτέμη και Γεώργιου Γεωργιάδη Κρις Τριανταφυλλίδης κάτι που απέρριψε στην συνέχεια το Ανώτατο.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Πολίνα Ευθυβούλου ζήτησε από το Δικαστήριο όπως προχωρήσει με την εκδίκαση της ουσίας της έφεσης το συντομότερο δυνατόν, ενημερώνοντας ότι έχει ήδη επιδοθεί στις άλλες πλευρές και το Δικαστήριο όρισε την 11η Ιανουαρίου, στις 09:30, για οδηγίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Κυπριανού: Δεξιά-ακροδεξία προσπαθούν να μοιράσουν τις ευθύνες του '74

«ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΜΙΣΑ ΨΕΜΑΤΑ Κακό κάνουν καλό όχι Η θανάσιμη διαμάχη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης (ελληνικός ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  21:59

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Afou kseris mila, Xristallou mou! Ti fovase? Ke an esi exases tin fon isou ksafnika, pou ine o genikos ...»
Orgi laou  |  21:56

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Ξέρει πολλά... Ξέρει πολλά... Γιατί δεν τα λέει;;; Τι θέλει να μας πει;;; Καταλάβαμε... Καταλάβαμε... ...»
Albalonga  |  20:53

Το γλωσσάρι της αλήθειας

«Ορθός και εύστοχος »
Στάθης  |  16:31

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση