ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:05
 

Προσπάθειες να επέλθει η συμφωνία για το Κτήμα Μακένζι

Το ΥΠΕΣ καταβάλλει προσπάθειες ούτως ώστε η επιχείρηση που είναι ιδιοκτησίας προσφύγων, να μην πληγεί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προσπάθειες καταβάλλουν οι δύο πλευρές, προκειμένου να επέλθει συμφωνία στην υπόθεση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι» στη Λάρνακα.

Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ Λειτουργός της Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών μετά τη χθεσινή ανάκτηση του τεμαχίου στην ενορία Σκάλα της Λάρνακας «καταβάλλονται προσπάθειες από τις δύο πλευρές για να επέλθει συμφωνία».

Αφού ανέφερε ότι το θέμα είναι «καθαρά ιδιωτικής φύσης» εξέφρασε την ευχή του Υπουργείου Εσωτερικών «οι προσπάθειες αυτές να καρποφορήσουν» λαμβάνοντας υπόψη, όπως είπε, ότι οι προηγούμενες προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε πως το τελευταίο πράγμα που θέλει το Υπουργείο είναι τα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος από την όλη υπόθεση, που έχει κλείσει την αίθουσα για διάφορες εκδηλώσεις και σημείωσε ότι χθες αυτό που έγινε ήταν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για ανάκτηση της συγκεκριμένης περιουσίας.

Το Υπουργείο, συνέχισε, καταβάλλει προσπάθειες ούτως ώστε η επιχείρηση που είναι ιδιοκτησίας προσφύγων, να μην πληγεί, να συνεχίσει να λειτουργεί με την εξεύρεση άλλου χώρου χώρου προς εκμίσθωση πάντα «στα πλαίσια των Κανονισμών που ισχύουν για τη διαχείριση των Τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Ερωτηθείς μέχρι πότε θα βρίσκεται στο χώρο η Αστυνομία απάντησε πως «τα μέλη της Δύναμης θα βρίσκονται εκεί μέχρις ότου αποδοθεί το τεμάχιο στους ιδιοκτήτες. Με βάση τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία, το Υπουργείο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα. Ωστόσο το Υπουργείο έχει υποχρέωση να έχει στην κατοχή του το συγκεκριμένο ακίνητο».

Οσον αφορά τη σημερινή δικάσιμο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σημείωσε πως «ουσιαστικά η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας θα ανάφερνε ενώπιον του Σώματος ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, που ήταν η εναγόμενη στην υπόθεση, ότι έχει συμμορφωθεί σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ανάκτησης του τεμαχίου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τραμπ σε Ερντογάν: Μην παριστάνεις τον σκληρό, μη γίνεσαι ανόητος

«Μπορει να μην ειναι αυστηρα διπλωματική επιστολη, ειναι ομως ειλικρινής και ουσιαστικη !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:33

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X