ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:05
 

Πρωτοβουλία Αμμοχώστου: «Ο Ακιντζί ηττήθηκε από τους στρατιωτικούς»

Η τ/κ πλευρά δεν θα ανοίξει το οδόφραγμα της Δερύνειας προμηνύουν Τ/κ ακτιβιστές

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Βιώνουμε για μια ακόμη φορά την ήττα της πολιτικής διοίκησης από τη στρατιωτική εξουσία». Αυτό επισημαίνει σε νέες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου Οκάν Νταγλί, μια πρωτοβουλία πολιτών που εδώ και καιρό δίνει αγώνα δρόμου για την ομαλοποίηση των σχέσεων των δυο κοινοτήτων στο ανατολικό κομμάτι της Κύπρου και το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Ο Οκάν Νταγλί προβάλλει την άποψη ότι οι επαφές των δυο ηγετών στην Νέα Υόρκη δεν θα έχουν άλλο χαρακτήρα παρά μια «τουριστική επίσκεψη». Εκφράζοντας έντονη πικρία για το γεγονός ότι η ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να παρακάμψει την αντίσταση του τουρκικού στρατού για το άνοιγμα του νέου οδοφράγματος της Δερύνειας, ο κ. Νταγλί τονίζει: «Έγινε φανερό ότι το οδόφραγμα της Δερύνειας δεν πρόκειται να ανοίξει εξαιτίας της άνευ όρων παράδοσης της πολιτικής ηγεσίας στη στρατιωτική εξουσία. Ο ΟΗΕ διαμαρτυρήθηκε επισήμως για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός της ουδέτερης ζώνης. Η τουρκική πλευρά μεταβίβασε στις ενδιαφερόμενες πλευρές το μήνυμα ότι δεν θα πραγματοποιηθούν βήματα για το άνοιγμα του οδοφράγματος. Με αυτό τον τρόπο έδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν φέρει πολιτική βούληση».

«Τουριστική η επίσκεψη στην Νέα Υόρκη»

Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα «Gazeddakibris», ο κ. Νταγλί τόνισε τα εξής: «Η Λούτ που επισκέφθηκε την περιοχή μεταβίβασε στον ΓΓΟΗΕ Γκουττέρες ότι οι πλευρές δεν φέρουν επιθυμία και βούληση για λύση. Ενδεχομένως η διαπραγματευτική διαδικασία δεν θα ξεκινήσει εκ νέου. Η επίσκεψη της τ/κ πλευράς στα τέλη του Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, την περίοδο που θα συνεδριάσει η ολομέλεια του ΟΗΕ, και η συνάντηση με τον Γκουτέρες, δεν θα έχει άλλο χαρακτήρα παρά μια «τουριστική επίσκεψη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X