ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:26
 

Καταστράφηκε από πυρκαγιά σκάφος στο Λατσί (βίντεο)

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε δεύτερο σκάφος το οποίο βρισκόταν δίπλα.

Newsroom K

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας σε σκάφος που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Λατσιού, το οποίο καταστράφηκε ολοσκερώς.

Στο σκάφος στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά, κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και την Αρχή Λιμένων, βρισκόταν τόσο ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης όσον και τεχνικοί, που ασχολούνταν με εργασίες συντήρησης του σκάφους. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, πρόσεξαν σε κάποια στιγμή καπνούς κοντά στο σημείο της προπέλας και αποσύνδεσαν τις μπαταρίες, αλλά η φωτιά επεκτάθηκε αστραπιαία.

Οι εργαζόμενοι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους προσπάθησαν να κατασβήσουν την φωτιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Λόγω και των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο σκάφος αλλά και του υλικού από το οποίο ήταν κατασκευασμένο, τυλίχθηκε αστραπιαία στις φλόγες, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε διπλανό κότερο που ανήκει επίσης σε Ελληνοκύπριο. Ο διευθυντής Πυροσβεστικής Πάφου Σπύρος Παπαμιχαήλ ανέφερε ότι η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων λήφθηκαν μέτρα προστασίας για τη θαλάσσια ρύπανση, τόσο για τα μηχανέλαια που χύθηκαν όσο και για τα καύσιμα που βρίσκονταν στο ντεπόζιτο του σκάφους. Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση κινητοποίηση, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την ασφάλεια του λιμανιού, τα οποία λειτουργούν. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων αν οι ειδικοί κρίνουν ότι χρειάζονται.

Το σκάφος ήταν ασφαλισμένο έναντι φωτιάς για το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ.

Η Πυροσβεστική με την Ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία έχουν ξεκινήσει έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο ένα από τα σκάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X