ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταστράφηκε από πυρκαγιά σκάφος στο Λατσί (βίντεο)

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε δεύτερο σκάφος το οποίο βρισκόταν δίπλα.

Newsroom K

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας σε σκάφος που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Λατσιού, το οποίο καταστράφηκε ολοσκερώς.

Στο σκάφος στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά, κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και την Αρχή Λιμένων, βρισκόταν τόσο ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης όσον και τεχνικοί, που ασχολούνταν με εργασίες συντήρησης του σκάφους. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, πρόσεξαν σε κάποια στιγμή καπνούς κοντά στο σημείο της προπέλας και αποσύνδεσαν τις μπαταρίες, αλλά η φωτιά επεκτάθηκε αστραπιαία.

Οι εργαζόμενοι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους προσπάθησαν να κατασβήσουν την φωτιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Λόγω και των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο σκάφος αλλά και του υλικού από το οποίο ήταν κατασκευασμένο, τυλίχθηκε αστραπιαία στις φλόγες, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε διπλανό κότερο που ανήκει επίσης σε Ελληνοκύπριο. Ο διευθυντής Πυροσβεστικής Πάφου Σπύρος Παπαμιχαήλ ανέφερε ότι η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων λήφθηκαν μέτρα προστασίας για τη θαλάσσια ρύπανση, τόσο για τα μηχανέλαια που χύθηκαν όσο και για τα καύσιμα που βρίσκονταν στο ντεπόζιτο του σκάφους. Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση κινητοποίηση, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την ασφάλεια του λιμανιού, τα οποία λειτουργούν. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων αν οι ειδικοί κρίνουν ότι χρειάζονται.

Το σκάφος ήταν ασφαλισμένο έναντι φωτιάς για το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ.

Η Πυροσβεστική με την Ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία έχουν ξεκινήσει έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο ένα από τα σκάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Η λυση στη διαφθορα και στη εκμεταλλευση των εργαζομενων απο το μεγαλο κεφαλαιο δεν ειναι η στηριξη ...»
Russ  |  12:19

Πώς άνοιξε το κεφάλαιο ΡΙΚ ο Αβέρωφ

«κ. Βουλευτές: Αναλώνεστε να εδραιώσετε, σε κάθε οργανισμό, είτε ακελοκρατία είτε συναγερμοκρατία. ...»
Χρύσω Αναστασίου  |  09:37

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Προσβλητικές και απαράδεκτες οι αναφορές Ερντογάν

«Μου αρεσει η "αυστηρη" απαντηση της ελλαδας! Με πιο μαλθακη απαντηση πεθενεις!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:17

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό

Εντός του εμπορευματοκιβωτίου εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης, (η ακριβής ποσότητα της οποίας δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί) ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X