ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ. Οσάτσι: Η πολεμική κατά της Ρωσίας έσπρωξε τους πολίτες μας στις κάλπες

«Η Ρωσία ήταν και παραμένει στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Newsroom K

Οι επιθέσεις που τελευταία παρατηρούμε στο διεθνή στίβο κατά της Ρωσίας, σπρώχνουν τους Ρώσους στις κάλπες των Προεδρικών εκλογών, δήλωσε το μεσημέρι ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα τη στήριξη της χώρας του στο Κυπριακό και στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Ο Ρώσος Πρέσβης μετέβη το πρωί στο Ρωσικό Προξενείο, στη Λεμεσό, όπου διεξάγεται η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές της χώρας του και ενημερώθηκε για τη διαδικασία, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος τόσο Ρώσοι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και επισκέπτες.

Έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τη ψηφοφορία των Ρώσων που βρίσκονται στην Κύπρο, είπε ο κ.Οσάτσι, υποδεικνύοντας την μεγάλη συμμετοχή που παρατηρείται σε αυτές τις εκλογές και την οποία απέδωσε, τόσο στη διαφήμιση που έγινε στη Ρωσία και στην έκκληση για συμμετοχή, αλλά κυρίως στην στήριξη που οι Ρώσοι θέλουν να στείλουν στη χώρα τους, λόγω της αντιπαράθεσης που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, στη Βρετανία.

"Οι επιθέσεις που τελευταία παρατηρούμε στο διεθνή στίβο κατά της Ρωσίας, σπρώχνουν τους Ρώσους στις κάλπες να ψηφίσουν", είπε και πρόσθεσε "δεν νομίζω ότι η Ρωσία βρίσκεται στη γωνία όταν μας λένε παραμύθια για κάποιους κατασκόπους που εμείς δήθεν έχουμε δηλητηριάσει". "Δεν έχουν αποδείξεις, δεν το δεχόμαστε και απαντάμε", συμπλήρωσε.

Ο Ρώσος Πρέσβης επανέλαβε τη διαχρονική σχέση Κύπρου - Ρωσίας, λέγοντας ότι "προσπαθούμε με τη νέα κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτές τις σχέσεις και έχουμε περαιτέρω σχέδια στην Πρεσβεία και στη Μόσχα για αυτό", χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα σχέδια.

Για το Κυπριακό, υπογράμμισε πως η Ρωσία ήταν και παραμένει στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και "υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων".

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα κάνει κάποια κίνηση για να διευκολυνθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Στανισλάβ Οσάτσι είπε πως "εμείς είμαστε σε επαφή με την ηγεσία της χώρας σας, σκεφτόμαστε πάνω σε αυτό το θέμα, θα το συζητήσουμε και στο μέλλον", ενώ δεν απέκλεισε την συζήτηση του θέματος με την Τουρκία.

Τέλος, ο Ρώσος Πρέσβης τόνισε τη στήριξη της χώρας του στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και υπέδειξε πως " χωρίς καμία προβοκάτσια πρέπει να συνεχιστούν οι (ενεργειακοί) σχεδιασμοί".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στον εναέριου χώρο του Βελγίου

«ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ? Ιωάννης Κόντος ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ»
Ιωάννης Κόντος  |  19:49

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση