ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ. Οσάτσι: Η πολεμική κατά της Ρωσίας έσπρωξε τους πολίτες μας στις κάλπες

«Η Ρωσία ήταν και παραμένει στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Newsroom K

Οι επιθέσεις που τελευταία παρατηρούμε στο διεθνή στίβο κατά της Ρωσίας, σπρώχνουν τους Ρώσους στις κάλπες των Προεδρικών εκλογών, δήλωσε το μεσημέρι ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα τη στήριξη της χώρας του στο Κυπριακό και στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Ο Ρώσος Πρέσβης μετέβη το πρωί στο Ρωσικό Προξενείο, στη Λεμεσό, όπου διεξάγεται η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές της χώρας του και ενημερώθηκε για τη διαδικασία, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος τόσο Ρώσοι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και επισκέπτες.

Έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τη ψηφοφορία των Ρώσων που βρίσκονται στην Κύπρο, είπε ο κ.Οσάτσι, υποδεικνύοντας την μεγάλη συμμετοχή που παρατηρείται σε αυτές τις εκλογές και την οποία απέδωσε, τόσο στη διαφήμιση που έγινε στη Ρωσία και στην έκκληση για συμμετοχή, αλλά κυρίως στην στήριξη που οι Ρώσοι θέλουν να στείλουν στη χώρα τους, λόγω της αντιπαράθεσης που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, στη Βρετανία.

"Οι επιθέσεις που τελευταία παρατηρούμε στο διεθνή στίβο κατά της Ρωσίας, σπρώχνουν τους Ρώσους στις κάλπες να ψηφίσουν", είπε και πρόσθεσε "δεν νομίζω ότι η Ρωσία βρίσκεται στη γωνία όταν μας λένε παραμύθια για κάποιους κατασκόπους που εμείς δήθεν έχουμε δηλητηριάσει". "Δεν έχουν αποδείξεις, δεν το δεχόμαστε και απαντάμε", συμπλήρωσε.

Ο Ρώσος Πρέσβης επανέλαβε τη διαχρονική σχέση Κύπρου - Ρωσίας, λέγοντας ότι "προσπαθούμε με τη νέα κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτές τις σχέσεις και έχουμε περαιτέρω σχέδια στην Πρεσβεία και στη Μόσχα για αυτό", χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα σχέδια.

Για το Κυπριακό, υπογράμμισε πως η Ρωσία ήταν και παραμένει στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και "υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων".

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα κάνει κάποια κίνηση για να διευκολυνθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Στανισλάβ Οσάτσι είπε πως "εμείς είμαστε σε επαφή με την ηγεσία της χώρας σας, σκεφτόμαστε πάνω σε αυτό το θέμα, θα το συζητήσουμε και στο μέλλον", ενώ δεν απέκλεισε την συζήτηση του θέματος με την Τουρκία.

Τέλος, ο Ρώσος Πρέσβης τόνισε τη στήριξη της χώρας του στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και υπέδειξε πως " χωρίς καμία προβοκάτσια πρέπει να συνεχιστούν οι (ενεργειακοί) σχεδιασμοί".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Οι ανακριτές άνοιξαν τα χαρτιά τους, τα ερωτηματικά παραμένουν

«Δηλαδή έφυγε ξιπόλυτος χωρίς να το καταλάβει; ή άφησε τα επίτηδεε; διότι ξιπόλυτος κατά λάθος δύσκολο ...»
Janice  |  00:39

Γιλντιρίμ: Σε αδιέξοδο το Κυπριακό με την ένταξη της Ε/κ πλευράς στην ΕΕ

«Ο τουρκαλλας όταν λέει αδιέξοδο εννοεί ότι έκλεισαν κάποιοι έξοδοι που οδηγούν στην αγκαλιά της τουρκιας! ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:16

Επίτροπος Διοικήσεως: Εντολή μου είναι να είμαι δίκαιη και όχι αρεστή

«Είναι προφανές ότι η κα Λοττίδου δεν επιθυμεί να έλθει σε αντιπαράθεση με την εκκλησία και για αυτό ...»
Leo  |  12:02

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση