ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:45
 

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Επίσημη καταγγελία προαγωγής στο Δήμο Λεμεσού

Αναστάληκε η απεργία των εργαζομένων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την πρόθεση της συντεχνίας να προτείνει καταγγελία, στην Επίτροπο Διοικήσεως ή ακόμη και στον Γενικό Ελεγκτή, της διαδικασίας συγκεκριμένης προαγωγής στο Δήμο Λεμεσού, εκφράζει η ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ. Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, επαναλαμβάνει ότι όλα έγιναν νομότυπα και με δημοκρατικές διαδικασίες.

Μετά την αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο Δήμο Λεμεσού, μελών της ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ, με αφορμή πρόσφατη προαγωγή εργαζομένου, εκπρόσωποι της συντεχνίας είχαν το πρωί συνάντηση με τον κ.Νικολαΐδη, όπου συζητήθηκε τόσο το θέμα των προαγωγών, όσο και άλλα εργασιακά θέματα, όπως η αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ Λεμεσού, Δώρος Χαριλάου, ανέφερε πως θέση της συντεχνίας παραμένει ότι η συγκεκριμένη προαγωγή έγινε παράτυπα, αφού η υποψηφιότητα δεν διέθετε τα προσόντα που απαιτεί το σχέδιο υπηρεσίας.

«Θέλουμε να αποφύγουμε στο στάδιο αυτό απεργιακά μέτρα, που μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση στο Δήμο, γι αυτό πρόταση μας προς την τοπική επιτροπή, που θα συνεδριάσει σύντομα, είναι όπως γίνει σχετική καταγγελία στην Επίτροπο Διοικήσεως ή ακόμη και στον Γενικό Ελεγκτή, σε σχέση με την, κατά την άποψη μας, παράνομη προαγωγή», είπε ο κ.Χαριλάου.

Επίσης, συνέχισε, συζητήθηκε το θέμα της αγοράς υπηρεσιών από ιδιώτες για μόνιμες ανάγκες του Δήμου, κάτι που η συντεχνία διαφωνεί και ζητά όπως ανοιχτούν νέες θέσεις υπαλλήλων, σε ένα Δήμο που οι ανάγκες του είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες από το υφιστάμενο προσωπικό.

«Δεν βοηθά την υπηρεσία με το να συμπληρώνουμε μόνιμες ανάγκες με ευκαιριακές λύσεις, γι αυτό είπαμε να καθορίσουμε μαζί με υπηρεσιακούς, τις θέσεις που χρειάζονται να καλυφθούν και να ορίσουμε ένα χρονοδιάγραμμα, ώστε να απαιτήσουμε από το Υπουργείο την πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού», συμπλήρωσε.

Το κόστος των προσλήψεων δεν είναι απαγορευτικό, σύμφωνα με τον κ.Χαριλάου, ο οποίος προειδοποίησε με απεργιακά μέτρα αν η στάση του αρμόδιου Υπουργείου είναι αρνητική.

Κληθείς, εξάλλου, από το ΚΥΠΕ, να τοποθετηθεί επί της πρόθεσης της συντεχνίας να προχωρήσει σε καταγγελία, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, τόνισε ότι η διαδικασία προαγωγών έγινε με προσήλωση στο γράμμα και στο πνεύμα των νόμων και κανονισμών που διέπουν τα θέματα προσωπικού και ακολουθήθηκαν απόλυτα δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί ο διάλογος για τα διάφορα εργασιακά θέματα που απασχολούν το προσωπικό του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X