ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Γενική Συνέλευση της Interpol στο Ντουμπάι ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Ο Αρχηγός Αστυνομίας θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει διμερείς επαφές με στόχο την περαιτέρω προώθηση της αστυνομικής συνεργασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην 87η Γενική Συνέλευση της Interpol, που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, συμμετέχει ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
 
Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει διμερείς επαφές με στόχο την περαιτέρω προώθηση της αστυνομικής συνεργασίας και διπλωματίας.
 
Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, περιλαμβάνονται η αξιολόγηση και ο προγραμματισμός των στόχων της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας μέσω της Interpol και η υιοθέτηση σχετικών ψηφισμάτων.
 
Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, θα συζητηθούν κορυφαία ζητήματα διεθνούς ασφάλειας που απασχολούν σήμερα την Interpol, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και οι νέες αναδυόμενες μορφές διασυνοριακού εγκλήματος.
 
Παράλληλα, οι Αρχηγοί Αστυνομίας και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι συμμετέχουν σε συνεδριάσεις κατά τις οποίες αναπτύσσονται νέες και καινοτόμες μέθοδοι αστυνομικής συνεργασίας για την καταπολέμηση του διεθνούς εγκλήματος. Θα γίνουν εξειδικευμένες παρουσιάσεις, μεταξύ άλλων, σε θέματα που αφορούν την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την ανάλυση και ανταλλαγή πληροφοριών και την χρήση τεχνητής νοημοσύνης.
 
Διεθνής συνάντηση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Σε διεθνή συνάντηση με θέμα την τρομοκρατία και την αντιμετώπισή της, συμμετείχαν την περασμένη Παρασκευή, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Τρομοκρατίας, Υπαστυνόμος Νίκος Νικολάου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για τη συνάντηση των επικεφαλής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη (European HEADS of Counter Terrorism meeting), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου, στο Αρχηγείο της EUROPOL, στη Χάγη της Ολλανδίας.
 
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα όπως η τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη, οι κυριότερες τρομοκρατικές τάσεις που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα και θέματα όπως η ριζοσπαστικοποίηση, η διάδοση θεμάτων τρομοκρατικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Παρουσιάστηκαν επίσης, οι κυριότερες επιχειρησιακές δραστηριότητες των κρατών-μελών κατά της τρομοκρατίας, καθώς και οι δυνατότητες που παρέχει στα κράτη-μέλη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας (ECTC) της EUROPOL, για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
 
Στο περιθώριο της συνάντησης, οι κύριοι Μιχαηλίδης και Νικολάου, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις με τα μέλη διαφόρων αντιπροσωπειών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σπαράγγια, τόσο μικρά κι όμως τόσο ισχυρά!

«Πλην όμως ψηλώνει το ουρικό οξύ»
YiannakisKosti  |  13:03

Αγώνας Σαλαμίνας-Magusa: Θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος

«Χαιρετισμούς στον Άντρο Κυπριανού και παρατρεχάμενους….! »
ΑΚΑ  |  10:01

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Η λυση στη διαφθορα και στη εκμεταλλευση των εργαζομενων απο το μεγαλο κεφαλαιο δεν ειναι η στηριξη ...»
Russ  |  12:19

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό

Εντός του εμπορευματοκιβωτίου εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης, (η ακριβής ποσότητα της οποίας δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί) ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X