ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην ολομέλεια το νομοσχέδιο του «Μεγάλου Αδελφού»

Παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και με τον νόμο

Newsroom K

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής αναμένεται να τεθεί κατά την σημερινή συνεδρία του Σώματος, νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ηλεκτρονικών μηνυμάτων και επιστολών πολιτών.

Το εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ως στόχο την παρέμβαση της Δικαιοσύνης κατόπιν δικαστικού διατάγματος, σε ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό όπλο στα χέρια της Αστυνομίας , της ΚΥΠ και της Νομικής Υπηρεσίας σχετικά με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι παρακολουθήσεις θα γίνονται μόνο από εξουσιοδοτημένα μέλη της Αστυνομίας και της ΚΥΠ και η εξουσιοδότηση θα δίδεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον διοικητή της ΚΥΠ, ενώ θα έχει διάρκεια δύο χρόνια, ωστόσο θα δίδεται η δυνατότητα ανανέωσης.

Η εφαρμογή της νομοθεσίας θα εποπτεύεται από τριμελή επιτροπή, που θα έχει αρμοδιότητα να διενεργεί αυτεπάγγελτους ελέγχους.
Με βάση τις πρόνοιες του νομοσχεδίου, ο Γενικός Εισαγγελέας, κατόπιν γραπτού αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Διοικητή της ΚΥΠ ή άλλου ανακριτή, θα ζητά την έκδοση δικαστικού διατάγματος για παρακολούθηση συγκεκριμένης ιδιωτικής επικοινωνίας, για την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αίτηση για την έκδοση του διατάγματος θα υπογράφεται από τον Γενικό Εισαγγελέα και θα συνοδεύεται από ένορκη δήλωση αρμόδιου δημόσιου λειτουργού και θα συνοδεύεται από ένορκο δήλωση αρμόδιου δημόσιου λειτουργού.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Στεφάνου: Δεν είναι μοναρχία το ΑΚΕΛ για να έχει διαδόχους

«Στο τέλος, τέλος φίλε Στεφάνου, θα το κλείσετε!!! H μόνη λύση που σας μένει. »
knak  |  11:36

Έσοδα 200 εκατ. ετησίως από «Αφροδίτη»

«Πάλιν ξυπνήσαμε και νομίζουμε ότι το όνειρο ήταν πραγματικό.»
Ai Em  |  09:18

Ενοχλημένος ο Οζερσάι από την στάση Μίτσελ

«Φίλε Οζερσάι, ακόμη που είσαι!! »
knak  |  09:11

Νέο αυστηρό μήνυμα Άγκυρας για Κυπριακή ΑΟΖ

«Ο μαννός κ. Άλμπαϊρακ νομίζει και πιστεύει ότι τα πράγματα θα μείνουν όπως τα θέλουν. Κούνια που τους ...»
knak  |  09:10

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση