ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην ολομέλεια το νομοσχέδιο του «Μεγάλου Αδελφού»

Παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και με τον νόμο

Newsroom K

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής αναμένεται να τεθεί κατά την σημερινή συνεδρία του Σώματος, νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ηλεκτρονικών μηνυμάτων και επιστολών πολιτών.

Το εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ως στόχο την παρέμβαση της Δικαιοσύνης κατόπιν δικαστικού διατάγματος, σε ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό όπλο στα χέρια της Αστυνομίας , της ΚΥΠ και της Νομικής Υπηρεσίας σχετικά με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι παρακολουθήσεις θα γίνονται μόνο από εξουσιοδοτημένα μέλη της Αστυνομίας και της ΚΥΠ και η εξουσιοδότηση θα δίδεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον διοικητή της ΚΥΠ, ενώ θα έχει διάρκεια δύο χρόνια, ωστόσο θα δίδεται η δυνατότητα ανανέωσης.

Η εφαρμογή της νομοθεσίας θα εποπτεύεται από τριμελή επιτροπή, που θα έχει αρμοδιότητα να διενεργεί αυτεπάγγελτους ελέγχους.
Με βάση τις πρόνοιες του νομοσχεδίου, ο Γενικός Εισαγγελέας, κατόπιν γραπτού αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Διοικητή της ΚΥΠ ή άλλου ανακριτή, θα ζητά την έκδοση δικαστικού διατάγματος για παρακολούθηση συγκεκριμένης ιδιωτικής επικοινωνίας, για την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αίτηση για την έκδοση του διατάγματος θα υπογράφεται από τον Γενικό Εισαγγελέα και θα συνοδεύεται από ένορκη δήλωση αρμόδιου δημόσιου λειτουργού και θα συνοδεύεται από ένορκο δήλωση αρμόδιου δημόσιου λειτουργού.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ένοχος για τροχαίες παραβιάσεις ο Θεμιστοκλέους

«Αν ήταν αλλού (ή αν ήταν μάγκας) θα είχε παραιτηθεί , όχι να δεχθεί άρση αυλίας (που δεν δέχθηκε , αλλά ...»
Consumer  |  17:39

Εμφύλιος στο ΕΛΚ για τη θέση της Στέλλας

«Πάντοτε υπάρχει "σφαγή" όταν πρόκειται για καρέκλα....»
Consumer  |  17:35

Εμφύλιος στο ΕΛΚ για τη θέση της Στέλλας

«Πάντοτε υπάρχει "σφαγή¨όταν πρόκειται για καρέκλα... »
Consumer  |  17:34

Αφήνουν εκατομμύρια σε Τουρκία και κατεχόμενα οι Κύπριοι

«Νομιζω ότι είναι παρπλανητικός ο τίτλος σας, αφού από το ίδιο το άρθρο προκύπτει ότι η εισροές χρημάτων ...»
Leo  |  14:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση