ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Ζύγι, ευτυχώς, δεν είναι όλοι ίδιοι

Δεν συμφωνούν με τις ακρότητες όλοι οι κάτοικοι της κοινότητας

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Κάτοικοι του Ζυγίου, αλλά και της γύρω περιοχής, καθώς και μέλη του ΕΛΑΜ το πρωί της Τετάρτης εμπόδισαν και τελικά απέτρεψαν εργαζόμενους του Τμήματος Δημοσίων Έργων να προχωρήσουν σε αυτοψία των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην στρατοπέδου «Χαρίλαου Μιχαήλ», όπου η κυβέρνηση θα στεγάσει το Κέντρο Φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών πολιτικών προσφύγων στην Κύπρο.

«Είναι ορφανά, κάπου πρέπει να πάνε, ήμασταν κι εμείς εκτοπισμένοι, όταν ήμασταν εμείς ήταν καλά;», αναρωτήθηκε κάτοικος της κοινότητας.

Οι εργαζόμενοι του Τμήματος, όταν την Τρίτη  στις 9:00 το πρωί, άρχισαν την καταγραφή αντιμετώπισαν γύρω στους 40 με 50 κάτοικους του Ζυγίου, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν λογομάχησαν με τους εργαζόμενους, στην παρουσία αντιπροσωπείας του ΕΛΑΜ υπό τον εκπρόσωπο Τύπου Γεάδη Γεάδη.
Η «Κ» επικοινώνησε με κατοίκους του χωριού, οι οποίοι δήλωσαν την αντίθεσή τους σε ό,τι συνέβη το πρωί της Τρίτης. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί είναι ότι οι ενέργειες των αντιτιθέμενων στο Κέντρο Φιλοξενίας δεν είναι αποδεκτές και από σημαίνοντες παράγοντες της κοινότητας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «είναι ορφανά, κάπου πρέπει να πάνε, ήμασταν κι εμείς εκτοπισμένοι, όταν ήμασταν εμείς ήταν καλά;».Η παρουσία του ΕΛΑΜ, επίσης, ξένισε κατοίκους του χωριού, τους οποίους εν πολλοίς τους θεωρεί υπεύθυνους για τα επεισόδια, αφού όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στην «Κ»: «Εκάμασι ετούτοι την αρχή και ακολούθησαν και άλλοι». Μάλιστα, ένας από τους κατοίκους ανέφερε στην «Κ» ότι είχε γίνει κάλεσμα για να παρευρεθούν οι κάτοικοι στον χώρο του πρώην στρατοπέδου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ κ. Γεάδη σε επικοινωνία που είχε με την «Κ» δήλωσε ότι το κόμμα του δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια της Τρίτης στο Ζύγι, και ο ίδιος μάλιστα προσπάθησε να τα αποτρέψει. Στο Ζύγι, όπως δήλωσε, παρευρέθηκε ο ίδιος και ακόμη δύο μέλη του κόμματος. 

Η «Κ» προσπάθησε να επικοινωνήσει και με την κοινοτάρχη Ζυγίου Γεωργία Μιχαήλ , ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Νωρίτερα η κα Μιχαήλ, όπως ανέφερε το ΚΥΠΕ, απέστειλε στους δημοσιογράφους μήνυμα ότι θα εκδώσει αύριο δελτίο Τύπου για τα γεγονότα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

Καδής: Δεν έχουμε περιθώριο για διαμάχες στο χαλλούμι

«Ούτε περιθώριο για ανοχή της ανεπάρκειας έχουμε!!!»
Ai Em  |  11:39

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση